Nova partnerstva kao strateški cilj

Pored već postavljenih, paralelno pravimo i nove poslovne ciljeve u skladu sa tržišnim zahtjevima, a sve sa jedinim fokusom - da za korak ispred drugih budemo prvi izbor korisnika u digitalnom svijetu usluga, rekao je Lopičić.

46
m:tel

U kompaniji m:tel u Banjoj Luci 19. aprila 2019. godine upriličena je svečanost potpisivanja ugovora o distribuciji signala za sve teritorije i sve postojeće i buduće platforme emitovanja u prenosu TV signala između predstavnika Telekoma Srbija i Radio-televizije Republike Srpske, Alternativne televizije i Televizije K3.

Tržišni zahtjevi

Svečanosti su prisustvovali Draško Milinović, generalni direktor Radio-televizije Republike Srpske, Vedran Škoro, direktor Alternativne televizije, Branko Dakić, zamjenik direktora Televizije K3, Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe, te Marko Lopičić generalni direktor kompanije m:tel, koji je kao domaćin izrazio zadovoljstvo i ovim segmentom realizacije poslovnih ciljeva ove kompanije.

„Pored već postavljenih, paralelno pravimo i nove poslovne ciljeve u skladu sa tržišnim zahtjevima, a sve sa jedinim fokusom – da za korak ispred drugih budemo prvi izbor korisnika u digitalnom svijetu usluga“, rekao je Lopičić.

Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe naglasio je da je partnerstvo sa nacionalnim televizijama u Republici Srpskoj veoma bitno za ovu kompaniju.

„Pored toga, ovo partnerstvo važno je i našim ljudima u dijaspori, koji će na ovaj način dobiti kvalitetan i legalan skup svih kanala iz regiona. S druge strane, ulagat ćemo zajedno u inovativan sadržaj i nove serijske programe“, rekao je ovom prilikom Lučić.

Generalni direktor RTRS-a Draško Milinović je izrazio zadovoljstvo što je upravo na dan obilježavanja 27. godišnjice ove medijske kuće, potpisan ugovor o distribuciji TV signala.

“Sve televizijske kuće, uključujući i RTRS su se suočavale sa problemom nelegalne distribucije televizijskog programa izvan BiH. Zato je današnji događaj značajan jer, između ostalog, podrazumijeva legalizaciju organizacije i ekskluzivnu distribuciju oba programa Radio-televizije Republike Srpske”, naglasio je Milinović.

Direktor Alternativne televizije Vedran Škoro rekao je da ovaj ugovor ima višestruk značaj te dodao da Telekom Srbija dobija ekskluzivno pravo na distribuciju programa ove medijske kuće.

“Ovim ugovorom dobijamo mnogo, jer ćemo biti dostupni svim našim gledaocima širom svijeta. Pored toga, radićemo i koprodukciju domaćih serija, što će biti vrlo značajno za našu televiziju, ali i za Banju Luku i RS”, rekao je Škoro.

Branko Dakić, zamjenik direktora televizije K3 je istakao da je ova televizija prva privatna televizija u Republici Srpskoj.

“Zahvalni smo Telekomu Srbija što nas je prepoznao kao medij koji bi trebao učestvovati u ovom projektu. Ovom saradnjom, otvaraju nam se mogućnosti pristupa velikom broju gledalaca”, izjavio je Dakić.

Važna saradnja

Današnja svečanost bila je prilika za promociju još jedne veoma važne saradnje. Naime, Telekom Srbija i Radio-televizija Republike Srpske potpisali su i Protokol o saradnji u vezi sa proizvodnjom novog televizijskog serijskog programa. Ovo je, po riječima gospodina Lučića, jedan od strateških ciljeva Telekoma Srbija, a koji se odnosi na razvoj kvalitetnih multimedijalnih sadržaja. „Telekom Srbija želi da investira u kvalitetan TV sadržaj, a potpuno smo sigurni da ovdje postoji mnogo dobrih reditelja, scenografa i glumaca, te da je samo nedostajala jedna karika – pouzdan finansijski partner. Sigurni smo da ovakav proizvod može da se plasira svugdje u svijetu, jer će imati svjetski nivo produkcije. Trudit ćemo se da sadržaj promovišemo na najbolji način, te da se on nađe na najvećim svjetskim platformama kao što su Netflix i HBO“, izjavio je Lučić.

Draško Milinović je istakao da je ovim činom uvedena praksa, da poput kolega iz Srbije, Radio-televizija Republike Srpske postane nosilac razvoja domaće kinematografije. On smatra da se pred svima nama nalazi veliki posao te da nam je neophodno nacionalno i kulturno osvješćenje koje, pored ostalog, podrazumijeva izradu kvalitetnog serijskog programa. Milinović je najavio da će Telekom Srbija u naredne tri godine finansirati najmanje dvije serije u produkciji RTRS-a, kako bi se angažovali resursi ove medijske kuće, ali i pojedinih kulturnih institucija.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here