Na sajmu Grapos-Expo 335 izlagača iz BiH i inostranstva

U fokusu ovogodišnjem sajma su mladi poduzetnici

32
Grapos-Expo

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu poduzetništva i obrta Grapos-Expo, koji je danas otvoren u Gračanici, na 12 hiljada kvadratnih metara izložbenog prostora predstavlja se više od 335 domaćih i inozemnih firmi iz oblasti proizvodnje i obrade drveta, plastike, građevinarstva, opreme za poljoprivredu, šumarstva, IT sektora, uz izložbe starih i umjetničkih zanata.

Brojni sadržaji

“I ove godine Grapos-Expo će vam ponuditi brojne sajamske i vansajamske sadržaje koji se tiču biznisa i unapređenja privrednog ambijenta, ali i kritičkog osvrta prema državi koja mora prepoznati značaj i ulogu malih i srednjih preduzeća kao motora razvoja”, kazao je na otvaranju direktor sajma Grapos-Expo Gračanica Nedžad Nuhanović.

U fokusu ovogodišnjem sajma su mladi poduzetnici.

“Cilj koji smo jasno postavili te, sad već davne 2010. godine, da u što boljem svjetlu predstavimo gračaničku privredu otišao je korak dalje i sada smo zapravo organizatori sajma međunarodnog karaktera gdje promovišemo i privredu regiona”, izjavio je načelnik Općine Gračanica Nusret Helić.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec je izrazio zahvalnost na pruženoj mogućnosti da se hrvatski obrtnici predstave na ovom  sajmu.

“Mi obrtnici želimo pokazati ono najbolje, ono što smo proizveli u svojim radionicama i mnogi od vas znaju da nam nikada nije bilo lako”, dodao je Ranogajec.

Mala i srednja preduzeća koja predstavljaju motor privrednog razvoja i ove godine su u središtu sajma Grapos-Expo.

Pozitivan utjecaj

“Kada kažemo Gračanica, koje su to prve asocijacije? Prva je sigurno poslovnost, poduzetništvo, privreda i obrt, pa samim tim i ne čudi da je upravo Gračanica domaćin ovakve manifestacije. Uzimajući u obzir da je cilj sajma Grapos-Expo ostvarivanje pozitivnog uticaja na privredni razvoj i stvaranje pozitivne poduzetničke klime, te povećanje konkurentnosti privrednog sektora, kao i međusobno bolje povezivaje pooslovnih subjekata i poduzetničkih regija, možemo reći da se on u potpunosti poklapa sa strateškim opredeljenjem Vlade TK”, izjavio je premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović.

Gračanički sajam je jedna je od 45 sajamskih manifestacija u BiH koje se održavaju u 18 gradova.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here