Ahmet Davutoğlu, bivši premijer Turske, dolazi na 10. Sarajevo Business Forum

Tokom ranijih posjeta SBF-u profesor Davutoğlu  je govoreći o regionalnoj saradnji kazao da, ako se sve balkanske nacije ujedine, mogu postati atraktivne

19
SBF Ahmet Davutoğlu

Ahmet Davutoğlu, bivši premijer Turske potvrdio je dolazak na 10. međunarodnu investicijsku konferenciju Sarajevo Business Forum 2019. koja će se od 17. do 19. aprila održati u glavnom gradu BiH.

Regionalna saradnja

Tokom ranijih posjeta SBF-u profesor Davutoğlu  je govoreći o regionalnoj saradnji kazao da, ako se sve balkanske nacije ujedine, mogu postati atraktivne.

„Ali, ako nisu ujedinjene, previše su male da budu kritični sektori u regiji. Moramo ojačati predanost regiji, biti efikasni i pragmatični. Naša regija ima potencijal, a na nama je da razvijemo perspektivu”, kazao je, između ostalog, tokom ranijih posjeta Davutoğlu.

Inače, povezivanje zemalja Jugoistočne Evrope s ostatkom svijeta i uspostavljanje infrastrukture koja će olakšati građenje ekonomskih i drugih veza teme su o kojima će se govoriti na 10. SBF-u.

Brojni partneri

Pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Sarajevo Business Forum organizuju Bosna Bank International (BBI) i Islamska razvojna banka (IsDB) u suradnji sa brojnim međunarodnim, regionalnim i domaćim partnerima. Prošlogodišnjem SBF-u prisustvovalo je više od 1.800 osoba, uključujući i 370 akreditovanih novinara, a održano je i više od 365 B2B poslovnih sastanaka.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here