U Tuzli dodijeljena priznanja za Super ženu 2018.

Priznanja su uručena uspješnim ženama koje aktivno djeluju u svijetu poduzetništva, politike, kulture i nauke

81
Super žena

U Narodnom pozorištu Tuzla sinoć je upriličena svečana ceremonija dodjele priznanja za Super Ženu. Priznanja su uručena uspješnim ženama koje aktivno djeluju u svijetu poduzetništva, politike, kulture i nauke.

Ko su najbolji

Među dvadeset i sedam dama najbolih su: šahistkinja Nadina Mahmutbegović, liječnica Amra Šakušić, košarkašic Marica Gajić, poduzetnica Ajla Huremović , studentica i poliglotkinja Matea Brandalik, doktorica Ermina Iljazović, direktorica Doma zdravlja Srebrenica Vesna Jovanović, poduzetnica Jasna Alić, poduzetnica Tanja Jurić Georgiev, nutricionistica Marizela Šabanović, akademska slikarica Zehrina Karić, project managerica Njemačkog centra za robotiku-DKR Jasmina Numanović Stjepanović, moderna muzička umjetnica Emina Vejzović, poduzetnica Ismeta Halilović, glumica Meliha Fakić, liječnica – pedijatrica Mirjana Remetić, liječnica Alma Kulenović, novinarka Amila Zonić, poduzetnica Sanja Stanišić , psihoterapeutkinja i književnica Vahida Djedović, arhitektica Dragica Tešić, televizijska direktorica Jasna Kapetanović, poduzetnica Fahrudina Kabil, muzička umjetnica i pjevačica Sonja Schmitz, liječnica Alma Dizdarević, poduzetnica Dragana Berberović, Irema Sivčević poduzetnica i holistička nutricionistica.

Sve su se one prilikom dodjele proznanja predstavile publici i naglasile važnost međusobnog povezivanja, ali i istaknule da su uspješne zahvaljujući svojim porodicama, muževima i djeci.

Posebna nagrada „Žena ženi“ pripala je dr. Ermini Iljazović specijalistici patologije i istinskom borcu u borbi protiv jedne od najopakijih bolesti kod žena, raka grlića maternice.

Tradicionalne vrijednosti

„Zaista sam iznenađena, ali moram priznati da ne treba biti ni lažno skroman. Ja sam majka dvoje prekrasne djece i majka ili nana dvije divne unučice. Imam divnog muža. Imam divnu porodicu. I zaista priznajem, to je nešto čime se najviše ponosim. Ja dolazim iz jedne tradicionalne porodice u kojoj se upravo te vrijednosti najviše cijene. U svojoj porodici inžinjera sam odabrala medicinu, a u medicini se odlučila za patologiju. Moga oca su pitali zar mi nije ništa drugo mogao „srediti“. Ja sam patologiju samovoljno odabrala jer je smatram umjetnošću u medicini. Ja svoj posao radim svim srcem“, rekla je dr. Ermina Iljazović te pozvala sve žene u BiH na redovite ginekološke preglede, jer, upozorila je sve više žena oboljeva od raka grlića materince.

Tuzla je ovih dana bila u znaku ženskog stvaralaštva i poduzetništva. Mnoge od njih, koje su razgovarale tokom zajedničkog ručka s gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem iznijele su svoje vizije kojih je mnogo. Jer, treba naglasiti da je u okviru Festivala savremene žene u ovom gradu održano oko stotinu panela o poduzetništvu, politici, razvoju nauke i kulture.

Iako je tek drugi po redu, Festival savremene žene je ove godine okupio je najuspješnije žene iz cijelog svijeta koje su otvoreno s građanima govorile o aktuelnim društvenim procesima u politici, biznisu, diplomaciji, kulturi i nauci.

Tokom dodjele nagrade za super ženu premijerno je prikazan i spot za pjesmu „Broken“ Sonje Schmitz, Tuzlanke s njemačkom adresom, a koja je također proglašena jednom od super žena.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here