Njegova ekselencija Mohammed Ibrahim Al-Shaibani jedan od gostiju SBF-a 2019

Al-Shaibani je jedan od vodećih stručnjaka u oblasti islamskog bankarstva

167
Mohammed Ibrahim Al-Shaibani, Ahmed bin Saeed Al Maktoum i Amer Bukvić
Mohammed Ibrahim Al-Shaibani, Ahmed bin Saeed Al Maktoum i Amer Bukvić

Mohammed Ibrahim Al-Shaibani, rukovodilac Investicijske korporacije Dubaija (DIC) i jedan od ključnih predstavnika  Vlade Emirata Dubai, najavio je svoje učešće na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu 2019. Vodeća investicijska konferencija na području Jugoistočne Evrope, koja svake godine privuče znatan broj eminentnih zvanica, će se održati od 17. do 19. aprila 2019. godine u Sarajevu.

Veliko interesovanje

Al-Shaibani je jedan od vodećih stručnjaka u oblasti islamskog bankarstva. Proglašen je najutjecajnijom nekraljevskom ličnosti Ujedinjenih Arapskih Emirata od strane Wall Street Journala, a nalazi se i na šestom mjestu liste najmoćnijih Arapa na svijetu.

Njegova ekselencija je već u prošlosti iskazao veliko interesovanje za Bosnu i Hercegovinu, te je u nekoliko navrata boravio u Sarajevu. Potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Investicijske koorporacije Dubaija i Vlade Kantona Sarajevo 2016. godine, Al-Shaibani je dao jasnu poruku da želi pružiti podršku u razvoju bh. privrede, ali i da želi investirati u perspektivne projekte.

Uvaženi gost

Kao uvaženi gost, učestvovao je i prethodnih godina na Sarajevo Business Forumu, te je za deseti jubilarni  SBF 2019 najavio svoj ponovni dolazak na ovu značajnu manifestaciju u potrazi za novim investicionim prilikama.

Investicijska korporacija Dubaija (DIC) je vlasnik, između ostalog, i lanaca hotela One&Only i Atlantis. DIC je u susjednoj Crnoj Gori kupila Porte Montenegro, a u BiH su doprinijeli razvoju turizma i ulaganjima u poljoprivredu višemilionskom investicijom u Hepok i Bosnaplod.

Sve informacije i online registracija učesnika dostupne su putem stranice https://sarajevobusinessforum.com/.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here