Na Sajmu gospodarstva u Mostaru: HT ERONET svečano promovirao 4G mrežu

U ime Uprave prisutne je pozdravio predsjednik Uprave Vilim Primorac

127
HT ERONET 4G

HT ERONET je na svome štandu, u sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2019., svečano promovirao 4G mrežu i pustio testni signal.

U ime Uprave prisutne je pozdravio predsjednik Uprave Vilim Primorac koji je tom prigodom istaknuo:

Simboličan način

„HT ERONET, na simboličan način, promovira i pušta u rad 4G mrežu upravo ovdje, na sajmu, gdje već 22 godine zaredom, promoviramo našu tvrtku i njene proizvode i usluge. Iznimno me veseli što nas u svemu ovome prati i naš dugogodišnji partner Ericsson Nikola Tesla, koji nam pomaže da budemo tehnološki predvodnik u domaćem telekom sektoru. Oprema na kojoj puštamo 4G mrežu je već i 5G-ready. Pred nama su ozbiljne daljnje investicije i veliki posao, a današnjim činom, počinje ozbiljna digitalna transformacija društva u cjelini.“

Član Uprave i izvršni direktor za nepokretnu mrežu Tomislav Ruk potvrdio je da će komercijalne usluge temeljene na novoj mreži, korisnicima HT ERONET-a biti dostupne od maja ove godine:

„Uskoro ćemo predstaviti i nove tarife koje će u potpunosti pokazati funkcionalnosti 4G mreže, naravno uz zamjenu postojećih SIM kartica za USIM kartice, odnosno one koje mogu pristupiti 4G mreži.“

Član Uprave i izvršni direktor za pokretnu mrežu HT ERONET-a Goran Kraljević pojasnio je što za korisnika, u tehnološkom smislu, znači 4G mreža:

Kvalitetna usluga

„Glavna razlika između 3G i 4G mreže su brzina prijenosa podataka, metode prijenosa, pristupna tehnologija za internet, kvaliteta usluge i zaštita. 4G mreža omogućava oko 10 puta veću brzinu downloada podataka i oko 20 puta veću brzinu uploada podataka u odnosu na 3G mrežu. Na 4G mreži moći ćete, bez čekanja na učitavanje, uživo gledati HD televizijski program, igrati online igrice bez prekida ili ostvarivati videopozive u savršenoj HD kvaliteti.

Mobilna pristupna mreže četvrte generacije koju ćemo izgraditi u nastupajućem razdoblju je u istom trenutku i 5G-ready čime želimo, s naše strane, učiniti sve što je moguće kako korisnici u BiH više nikada ne bi čekali ovako dugo na novu generaciju mreže.“

Voditelj Odjela za medijska rješenja Ericssona Nikole Tesle Boris Jukić prezentirao je jednu od primjena 4G mreže HT ERONET-a, koje je, ujedno, i 5G Ready, s naglaskom na ultimativno korisničko iskustvo konzumiranja naprednih usluga u virtualnoj stvarnosti kao što je Live 360 VR Streaming. Korisnici putem VR Headseta mogu iskusiti doživljaj gledanja npr. sportskog susreta ili koncerta kao da su na samome mjestu događanja.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here