Pred 3. Međunarodni sajam SARAJEVO4WALLS: Rame uz rame sa strukom i industrijom

Ove godine poseban akcenat je stavljen na panel diskusiju sa temom "Različita iskustva i problematike tretiranja proizvoda iz oblasti namještaja od proizvođača, dizajnera, projektanata, edukatora, distributera, izvođača do konačnih kupaca i korisnika tih proizvoda"

183
Sarajevo4Walls

U susret održavanju najvećeg sajma namještaja i prateće industrije Sarajevo4Walls, održana je press konferencija na kojoj su, pored izložbeno prodajnog segmenta predstavljene i prateće aktivnosti koje će od 11. do 14. aprila upotpuniti sajam i još jednom dokazati njegovu sveobuhvatnost i utjecaj kada je u pitanju razvoj drvne industrije u BiH.

Vila Sutović, dipl.ing.arh., urednica pratećih edukativno-prezentacionih sadržaja je predstavila dodatne sadržaje koji će se dešavati tokom održavanja sajma:

„Bit će održan niz pratećih sadržaja različitih tema iz oblasti dizajna, projektovanja, proizvodnje, građenja, opremanja, zakonodavstva, obrazovanja i stručnog osposobljavanja. Aktivnosti su raspoređene i organizovane kroz prezentacije, stručne radionice, seminare, novitete, trendove, inovacije i panel diskusije“. 

Veliko interesovanje

Ove godine poseban akcenat je stavljen na panel diskusiju sa temom “Različita iskustva i problematike tretiranja proizvoda iz oblasti namještaja od proizvođača, dizajnera, projektanata, edukatora, distributera, izvođača do konačnih kupaca i korisnika tih proizvoda”. Diskusija praćena prezentacijom projekta “House and Building council” bit će održana u svečanom salonu sajmišta na prvom spratu, u petak, 12. 4. 2019. godine, sa početkom u 18 sati.

Veliko interesovanje za izlaganje vlada od strane izlagača iz Evrope tako da će sajam ugostiti kompanije iz 9 država. Neka od najznačajnijih domaćih i stranih imena koja se pojavljuju na sajmu 2019 godine su: KARE design, Standard furniture factory, Natuzzi, Inside, Domavija, Enza Home, Globo i mnogi drugi. Zorica Perić, predstavnica kompanije Enterijeri Perić, koja od prošle godine svoje proizvode izvozi na tržište zemalja EU:

„Na sajmu Sarajevo4walls učestvujemo prvi put i očekujemo da predstavimo mali dio onog čime se bavimo. Zahvaljujemo se organizatorima na pozivu i pohvaljujemo cjelokupnu organizaciju i medijsku propraćenost“.

Veliki događaj za sve učesnike na sajmu jeste i dodjela sajamskih nagrada i to u tri kategorije koje dodjeljuje renomirana komisija. Nagrade su u kategorijama:

  1. Nagrada za dizajn namještaja
  2. Nagrada za dizajn izložbenog prostora
  3. Specijalna nagrada za inovativnost

Arhitektica Nermina Zagora predstavnica je stručnog žirija koji će birati najbolje:

Selekcija radova će biti izvršena na osnovu kriterija koji se odnose na sintezu funkcionalnih, oblikovnih i ekoloških vrijednosti, tehničkog i tehnološkog kvaliteta izvedbe, te inovativnog izraza dizajna. Svojim učešćem na sajmu „4 Walls“, stručni žiri nastoji dati doprinos afirmaciji inovativnih dizajnerskih projekata i pojedinaca, i time osnažiti razvojni segment sajma, kao buduće platforme za prezentaciju originalnih dizajnerskih rješenja“.

Najveći sajam u Bosni i Hercegovini u sferi namještaja i prateće industrije, Međunarodni sajam „SARAJEVO4WALLS“ će se održati u Sarajevu, od 11. – 14. aprila 2019. godine u Olimpijskom kompleksu ZETRA na prostoru od 10.000 metara kvadratnih u dvije sajamske hale.

Za Roditeljsku kuću

Organizatori sajma „SARAJEVO4WALLS“ nastavljaju sa humanitarnim radom te će se i ove godine prodavati ulaznice za sajam po promotivnim cijenama od 2,00 KM od kojih se sredstva namjenjena za potrebe pomoći pravljenja „RODITELJSKE KUĆE“ – kuća za boravak djece oboljele od karcinoma i njihovih roditelja nakon primljenih terapija u Tuzli ali i za rad TV emisije „ISPUNI MI ŽELJU“ koja pruža pomoć ugroženoj populaciji u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Posjetioci mogu ostvariti kupovinu na popustima od 5 do 50% te učestvovati u humanitarnom radu zajedno organizatorima ovog sajma.

Sve informacije o sajmu možete pronaći na www.sarajevo4walls.ba.

Sajam Sarajevo4Walls je podržan od stane Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here