Deceuninckov sistem Elegante osvojio Red Dot Award 2019.

Deceuninck, belgijski proizvođač sistema prozora i vrata od PVC-a i aluminija, osvojio je nagradu Red Dot Award 2019. u kategoriji „Dizajn proizvoda“ svojom najnovijom prozorskom platformom Elegante

73
Deceuninck

Deceuninck, belgijski proizvođač sistema prozora i vrata od PVC-a i aluminija, osvojio je nagradu Red Dot Award 2019. u kategoriji „Dizajn proizvoda“ svojom najnovijom prozorskom platformom Elegante.

Izolacijske vrijednosti

Sistem Elegante kombinira nenadmašne izolacijske vrijednosti s jedinstvenim i elegantnim dizajnom. Preduzeće Deceuninck razvilo je najuži PVC profil na tržištu (preklop od samo 9 mm) te je time postalo pionir u kombiniranju dizajna i visokokvalitetne tehničke izvedbe.

„Do današnjeg dana PVC prozori nikada nisu bili izbor koji se temelji na kvalitetu dizajna. Svojim smo profilima sistema Elegante željeli unijeti promjenu u tom području. Ovaj je proizvod rezultat našeg predanog ulaganja u inovaciju i dizajn, a ovo međunarodno priznanje to i potvrđuje“, rekao je Francis Van Eeckhout, glavni izvršni direktor poduzeća Deceuninck.

Najvažnija nagrada

Visokokvalitetan dizajn inovativnog i elegantnog prozorskog profila ocjenjivao je međunarodni žiri koji broji 40 članova. Nagrada Red Dot Award dodjeljuje se od 1954. godine te se smatra najvažnijom evropskom nagradom za dizajn.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here