Business Magazine ponosni medijski partner predstojećeg Godišnjeg sastanka EBRD-a u Sarajevu

Još samo mjesec do velikog događaja

310
Sastanak EBRD

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović sa predstavnicima medijskih kuća u BiH potpisao je eprotokole o medijskim partnerstvima za predstojeći Godišnji sastanak Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Ovim je ozvaničena podrška medija u praćenju događaja i ostvarenju zajedničkog cilja kvalitetnog i objektivnijeg predstavljanja značaja ovog velikog investicionog skupa.

Značajna prilika

Ističući važnost adekvatnog informisanja javnosti, ministar Šarović se zahvalio predstavnicima medija što su prepoznali ovu značajnu priliku za promociju potencijala naše zemlje i otvaranje novih razvojnih šansi.

„Bosna i Hercegovina će za mjesec biti centar zanimanja najvećih investitora Evrope i svijeta. Na nama svima zajedno je da iskoristimo ovu šansu i omogućimo investiranje u projekte koji će, što smatram posebno važnim, dovesti do većeg zapošljavanja i spriječiti,  nažalost sve masovniji, odlazak iz Bosne i Hercegovine“, istakao je ovom prilikom ministar Šarović.

Poslovna zajednica

Podsjećamo, 7., 8. i 9. maja ove godine, Bosna i Hercegovina će biti zemlja domaćin jednog od najznačajnijih događaja u posljednjih dvadesetak godina – Godišnjeg sastanka Odbora guvernera EBRD-a, kao i drugih paralelnih aktivnosti poput investicijske konferencije i biznis foruma. Procjenjuje se da će BiH tim povodom ugostiti više od 2.000 predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih vladinih zvaničnika (guverneri EBRD-a, ministri finansija, ekonomije, trezora ili Centralne banke) te predstavnika organizacija civilnog društva.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here