Završena „Branding yourself“ radionica: Studenti savjetovani o osobnom brendiranju

Vaš brend nije priča o vama, već šta možete ponuditi drugima

76
Branding yourself

Branding yourself“ je treća po redu u seriji radionica koja se organizuje kao najava za centralni edukativni događaj za mlade CEO konferencija  2019. koja se ove godine održava pod sloganom „The Power of Choice“.

Adekvatno predstavljanje

Prilikom zapošljavanja, mladi u Bosni i Hercegovini se susreću sa problemom adekvatnog predstavljanja svojih kompetencija poslodavcu. Upravo zbog toga organizovana je radionica kako bi mladima pomogla prlikom sticanje prvog radnog iskustva, i predstavljanja sebe na razgovoru za posao. Biografija predstavlja opis naše poslovne ličnosti, i stoga je veoma važno kako je napisana i prezentovana, a prvi razgovor za posao je jedan od najvažnijih dana u životu svake mlade osobe.

Glavni govornik radionice „Branding yourself“ bio je Vedran Peršić, direktor marketinga i komunikacija Sberbank BH koji je studentima govorio na temu personalnog brendinga, i vremena potrebnog da se isti napravi.

Ne određuje nas prvi posao, s tim da svaki zadatak trebamo prihvatiti kao najbitniji zadatak u datom trenutku“, rekao je Peršić, prikazujući primjere iz vlastite karijere.

On je također dodao:

„Kada dobijte prvi posao istražite gdje ste došli, i kakva je korporativna kultura te kompanije. Obogatite sebe novim vještinama i znanjima. Pokažite strast, hrabro branite boje svoga tima i izađite iz zone komfora. To će vam pomoći da razvijete sebe ali i unaprijedite poslovanje svoje kompanije. Vaš brend nije priča o vama, već šta možete ponuditi drugima“.

Centralni događaj

Centralni događaj CEO konferencije 2019: ˝The Power of Choice˝ će se održati u četvrtak, 11. aprila sa početkom u 9:00 časova u Bosanskom kulturnom centru. Sberbank BH je suorganizator CEO konferencije koju podržava od 2014. godine.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here