Privredna komora FBiH partner konferencije o budućnosti šumarstva i drvoprerade

Privredna komora Federacije BiH (PKFBiH) partner je četvrtog izdanja konferencije posvećene budućnosti šumarstva i drvne industriji

51

Privredna komora Federacije BiH (PKFBiH) partner je četvrtog izdanja konferencije posvećene budućnosti šumarstva i drvne industriji koja će biti održana 4. i 5. aprila na Kupresu.

Jedinstven skup

To je jedinstveni skup takve tematike u BiH koji organiziraju Hrvatski drvni klaster i ŠGD “Hercegbosanske šume” , a radi promocije veće konkurentnosti šumskih i drvnih sortimenata u BiH. Organizatori očekuju oko 200 učesnika, čiju strukturu čini niz državnih institucija, ali i privatnih sektorskih firmi, predstavnici akademskog i naučnoistraživačkog miljea iz Bosne i Hercegovine, susjednih zemalja i iz regije.

“Radi se o važnom skupu za sektore šumarstva i drvne industrije, s obzirom  na to da su to strateške grane privrede u BiH. U tom smislu su neophodna i značajnija ulaganja u drvnu industriju i obnovu šuma da bi ovi sektori bili još prosperitetniji”, kazala je Feni sekretarka sektorskog Udruženja PKFBiH Šemsa Alimanović.

Pozitivni trendovi

Ovogodišnji programski sadržaji će uključiti nezaobilazne teme poput “forest managementa”, ali i sve aktuelnije teme obrazovanja i cjeloživotnog učenja o šumarstvu. Predviđen je i pregled pozitivnih trendova u Bosni i Hercegovini, certificiranja sirovine, sudjelovanje na međunarodnim projektima i drugo.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here