Volkswagen Golf 8 GTI i R stižu 2020. godine

VW je odlučio da ne primijeni elektrifikaciju tako da Golf GTI osme generacije neće biti hybrid kako se ranije vjerovalo

942
Golf GTI i Golf R

Volkswagenov Golf 8 će se u svakom slučaju pojaviti ove godine, a  glasnogovornik kompanije iz Wolfsburga otkrio je da snažniji Golf GTI i Golf R stižu 2020. godine.

Poboljšan motor

Da, dobro ste pročitali, više nećemo morati čekati nekoliko godina u ciklusu novog modela kako bismo stigli snažniji i najsnažniji Golf. Standardne verzije najprodavanijeg modela u Evropi se u prodaji na Starom kontinentu očekuju u prvoj polovini ove godine, a GTI i R naredne godine.

VW je odlučio da ne primijeni elektrifikaciju tako da Golf GTI osme generacije neće biti hybrid kako se ranije vjerovalo. Pokretat će ga 2,0-litarski TSI poboljšani motor s većom snagom i višeobrtnog momenta u odnosu na Golf 7.

Kralj performansi

Najavljeno je da će Golf R biti fantastičan automobile i kralj performansi, međutim, koncept R400 iz 2014. godine neće ići u proizvodnju jer su interna istraživanja pokazala da kupci ne žele izdvojiti veliki novac za Golf s 400 KS i nositi se s velikim troškovima održavanja.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here