Novi halal tour operator u BiH

U svojoj ponudi, Balkan Travel Services nudi aranžmane koji ispunjavaju zahtjeve Halal standarda i Vodiča za halal certificiranje turističko – ugostiteljskih djelatnosti

72
Halal turizam

Uspješno implementiranje zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2010 i Vodiča za halal certificiranje turističko-ugostiteljskih objekata okončala je turistička agencija Balkan Travel Sevices doo Mostar.

Turističkoj agenciji Balkan Travel Services uručen je certifikat iz kategorije Halal Friendly za pripremu i implementaciju turističkih aranžmana za halal turiste.

U svojoj ponudi, Balkan Travel Services nudi aranžmane koji ispunjavaju zahtjeve Halal standarda i Vodiča za halal certificiranje turističko – ugostiteljskih djelatnosti, a koji se odnose na putovanje, smještaj, pripremu i posluživanje hrane za halal turiste. Osoblje ove agencije koje će biti uključeno u pripremu i implementaciju turističkih aranžmana za halal turiste je dodatno educirano u oblasti halal turizma kako bi bilo u mogućnosti odgovoriti na zahtjeve halal turista.

„Bosna i Hercegovina je atraktivna turistička destinacija tursitima sa istoka i zapada. Halal certificiranjem turističkih agencija koje pružaju halal aranžamane omogućuje se pružanje adekvatnih i kvalitetnih halal usluga turistima koje se odnose na putovanje, smještaj, pripremu i posluživanje halal hrane, obavljanje vjerskih obreda, sportsko-rekreativnih aktivnosti, zdravstvenih usluga i drugih aktivnosti čiji su zahtjevi definirani Halal standardom i Vodičem za halal certificiranje turističko – ugostiteljskih djelatnosti.  Također, bitno je naglasiti da određeni broj turističko-ugostiteljskih objekata (hotela i restorana) samoinicijativno ističu da su halal iako njihove usluge nisu halal certificirane što dovodi do obmane potrošača što je nedopustivo i zakonski kažnjivo. Ovakav način neodgovornog ponašanja pojednih objekata može negativno da utiče na imidž Bosne i Hercegovine kao poželjne turističke destinacije za halal turiste. Turističke agencije koje uspješno prođu proces halal certificiranja bit će u mogućnosti halal turistima ponuditi odgovarajuću uslugu halal kvaliteta. Nadamo se da će to potaknuti ugostitelje sa područja Visokog, Travnika, Jajca, Mostara, Bihaća … da svoje usluge usklade i certificiraju u skladu sa zahtjevima halala kako bi adekvatno odgovorili na zahtjeve halal turista koji posjećuju BiH“,rekao je direktor agencije, Damir Alihodžić.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here