Otvoren natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX

Ovogodišnji natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX bit će otvoren do 22. aprila, nakon čega će Odbor nagrade u junu dodijeliti priznanja najboljim prijavljenim radovima

55
Cemex

CEMEX i Odbor nagrade otvorili su natječaj za dodjelu Graditeljske nagrade CEMEX koja predstavlja priznanja za izuzetna građevinska i arhitektonska postignuća.

Prijavljeni radovi

Ovogodišnji natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX bit će otvoren do 22. aprila, nakon čega će Odbor nagrade u junu dodijeliti priznanja najboljim prijavljenim radovima. Učestvovati mogu svi arhitekti i građevinari s projektima koji su završeni  tokom 2017. i 2018. godine. Pravo na učešće imaju projekti pri čijoj je izradi korišteno najmanje pedeset posto CEMEX-ovih proizvoda.

Karakteristike koje će se uzimati u obzir pri ocjenjivanju projekta su arhitektonsko rješenje, projekt konstrukcije, postupak radnje, cjelovita održivost te ostalo.

Nagrade se dodjeljuju u četiri glavne kategorije: Stambene građevine, Javne i poslovne građevine, Infrastrukturne građevine i Zajednički prostori. Osim toga, dodjeljuju se i četiri posebna priznanja za Održivu gradnju, Inovacije u graditeljstvu, Univerzalnu pristupačnost i Društvenu vrijednost.

Članovi Odbora nagrade su uvaženi stručnjaci koji će svojim znanjem i iskustvom, a na temelju zadanih kriterija ocjenjivati prijavljene projekte. Odbor nagrade čine doc. dr. Gordana Broćeta, prodekanica za naučno istraživački rad s Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, dr. sc. Ivo Čolak, redovni profesor Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, te poznati arhitekta Hasan Ćemalović.

I ovogodišnju Graditeljsku nagradu CEMEX prati slogan “Ideje koje grade život“. Kompanija prepoznaje one radove koji počinju kao obične ideje, a završavaju kao građevinski projekti koji daju vrijednost krajnjim korisnicima. Takmičenje nastoji potaknuti kreativnost i razvoj bolje prakse gradnje, te ističe inovacije koje će postati novi standardi izgradnje u budućnosti.

Uspjeh arhitekture

Pobjednički projekti  predstavljat će uspjehe arhitekture i graditeljstva Bosne i Hercegovine na priznatom međunarodnom natječaju, globalnoj Graditeljskoj nagradi CEMEX (CEMEX Building Award) koja će se u novembru održati u Meksiku.

Detaljnije podatke o natječaju za Graditeljsku nagradu CEMEX možete pogledati na linku: www.cemex.hr/graditeljska-nagrada-cemex.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here