Privrednici iz regiona u junu u Tešnju

U narednim godinama, kako je pojasnio Brka, termin održavanja Sajma će se pomjerati za deset dana prema maju i taj datum će se kroz godine fiksirati na održavanje Sajma sredinom maja

94
Sajam Tešanj

I ove godine će tradicionalno biti održan Sajam privrede u Tešnju, kojeg organizuje Udruženje privrednika ”Biznis centar” Jelah Tešanj. Sajam će biti održan od 13. do 16. juna u Kraševu.

Senad Brka, predsjednik Udruženja privrednika ”Biznis centar” Jelah Tešanj rekao je za Zos radio da je ova odluka donesena na jučer održanoj XV izvještajnoj sjednici Skupštine Udruženja.

Pokrovitelji i partneri

U narednim godinama, kako je pojasnio Brka, termin održavanja Sajma će se pomjerati za deset dana prema maju i taj datum će se kroz godine fiksirati na održavanje Sajma sredinom maja.

”Ono što je interesantno kada govorimo o Sajmu, je da ove godine je partner Vlada Republike Sjeverne Makedonije i gospodin Zaev. Najvjerojatnije visoki pokrovitelj biti će opet Vijeće ministara, a partneri su Općina Tešanj i Privredna gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine,” kazao je Brka.

Dižu ljestvicu

Marko Šantić, predsjednik PK FBiH, ističe da Udruženje privrednika ”Biznis centar” Jelah Tešanj neprestano diže ljestvicu u svom radu i da se Privredna komora sa svojim resursima trudi to pratiti.

”Očekujemo da ova brendirana udruga zajedno sa nama, u partnerskom odnosu sa nama krene u jedan bolji, u jedan perspektivniji dio vremena, nadamo se prema evropskim integracijama prema EU i prema tom tržištu,” pojašnjava Šantić.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here