Ećo Company dizajniranim namještajem oprema enterijere širom Evrope

Stotine kreiranih dizajnerskih rješenja, hiljade proizvedenih i montiranih komada namještaja, realizirani zahtjevni projekti u BiH i širom evropskog kontinenta...

234
Ećo Company

Protekla 2018. godina bila je još jedna uspješna poslovna godina za firmu Ećo Company i prepoznatljivi brend Inside Furniture & Interior Design koji su još jednom potvrdili poziciju lidera u proizvodnji dizajniranog namještaja i opremanja enterijera.

Ali i to je samo početak. Ambicija je mnogo. Dizajneri kompanije za 2019. godinu već razrađuju nove, ekskluzivne kolekcije, a menadžment planira nastavak širenja na domaćem i inostranim tržištima te najavljuje nova zapošljavanja.

„Proteklu godinu ćemo pamtiti po brojnim zahtjevnim projektima u inostranstvu koje smo uspješno realizirali. Našim dizajniranim namještajem opremali smo kompletne enterijere širom Evrope, a tako smo nastavili i u ovoj godini. Zaista je veliko zadovoljstvo kada iz Osla, Graza, Beča i drugih evropskih gradova zaprimite pohvale od kupca koji je dobio upravo onakav enterijer kakav je zamislio. Za nas će 2018. godina ostati upamćena i po nekim od strateških partnerstava koje smo sklopili sa pojedinim vodećim kompanijama u BiH u različitim sektorima, a pobrojao bih samo neke: dm drogerie markt, cm-cosmetic market, Butmir, Unioninvest, Altermedia, Al Shiddi Group, Addiko Bank, Rawasi Real Estate…“, rekao je za Business Magazine osnivač i direktor ove kompanije Suad Ećo.

Udobnost i funkcionalnost

Ećo Company već sada može odgovoriti na sve zahtjeve klijenata za namještaj po mjeri, uključujući i one izuzetno komplicirane i sofisticirane. I pored toga, planiraju investicije u nove tehnološke pogone i proširenje proizvodnje kako bi skratili rokove isporuke.

„Pratimo razvoj svjetske tehnologije i ulažemo u tehnološka postrojenja. Također, kontinuirano pratimo i vrednujemo dobavljače. Sve je to u cilju da budemo što efikasniji i da kvalitet naših proizvoda nikada ne bude doveden u pitanje“, kazao je Ećo.

Zahvaljujući timu od sedam dizajnera, Ećo Company kreira i razrađuje moderan tapacirani i pločasti namještaj koji prati svjetske trendove.

Brend Inside svojim originalnim i prepoznatljivim dizajnom izrastao je u vodeći bosanskohercegovački brend u industriji namještaja koji svojim kvalitetom i dizajnom može parirati vodećim evropskim brendovima.

„Svaki dom i poslovni prostor opremamo kao vlastiti, to klijent odmah prepozna. Dakle, naš tim dizajnera radi na originalnim rješenjima za svakog klijenta. Treba imati u vidu da u domu i na radnom mjestu provodimo veliki dio našeg vremena svakog dana. Zato su udobnost, funkcionalnost i dizajn namještaja iznimno važni. Tome posvećujemo veliku pažnju kako bi klijent dobio estetski primamljiv i dugotrajan namještaj i kako bi bio sretan u svom životnom i radnom prostoru“, naveo je Ećo.

Ova bh. kompanija može se pohvaliti uspjehom koji je postignut isključivo zahvaljujući „domaćoj pameti“. Godinama su ulagali u svoje kadrove, istraživanje i razvoj, kako bi mogli interno razvijati proizvode. Tako su uspjeli zaokružiti projektno-proizvodnu cjelinu i samostalno odgovoriti na svaki zahtjev klijenta, od 3D projektiranja, preko proizvodnje pa sve do montiranja na prostoru cijelog evropskog kontinenta.

„Mi omogućavamo i online podršku, odnosno projektovanje i odabir namještaja putem interneta. Tako klijent iz udobnosti svog doma ili kancelarije može dobiti željene nacrte i dizajn. Čitav proces maksimalno smo pojednostavili, jer smo svjesni da ljudi u savremenom dinamičnom svijetu nekada nemaju vremena da obilaze salone i prodajna mjesta ili da se posvete dizajnu i opremanju vlastitog enterijera. Takozvano opremanje enterijera na daljinu zaista nam je donijelo odlične poslovne rezultate“, kazao je Ećo.

Po zahtjevu i želji klijenta

Inside – fabrika namještaja prostire se na 6.000 metara kvadratnih, a kompanija trenutno broji više od 100 uposlenih: dizajnera, arhitekata, stručnjaka iz oblasti marketinga i projekt menadžmenta, CNC programera, CNC operatera, tehnologa, stolara, tapetara, krojača, lakirera itd.

Stručno osoblje ove kompanije u mogućnosti je opremiti svaki privatni ili poslovni enterijer i to izradom kuhinja po mjeri, trpezarija, plakara, dnevnih, dječijih, spavaćih i radnih soba. Jedan dio proizvoda kompanije izložen je i u salonu namještaja u Sarajevu.

„Već od prvog mjeseca ove godine u ponudi imamo veliki broj noviteta za moderno uređenje doma i poslovnih prostora. Uskoro ćemo predstaviti i novu eksluzivnu kolekciju na kojoj naši dizajneri intenzivno rade. Nastavit ćemo veliku pažnju posvećivati Custom Made pristupu u okviru kojeg se cjelokupan asortiman radi po zahtjevu i želji klijenta. Brzi smo i fleksibilni kada je riječ o izradi finalnih proizvoda, a to je bitno i investitorima i svim klijentima“, rekao je Ećo.

U ovoj kompaniji nisu zaboravili ni društvenu zajednicu iz koje su potekli i unutar koje je kompanija započela sa radom još prije 17 godina. Naime, realizirali su brojne projekte društvene odgovornosti s posebnim fokusom na finansiranje humanitarnih organizacija.

„Svoj cjelokupan uspjeh dijelimo s drugima“, zaključio je na kraju razgovora za Business Magazine Suad Ećo, direktor firme Ećo Company.

 

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here