Vodeće kompanije IT industrije objavile IT manifest

IT sektor kao prilika za razvoj cijele ekonomije

114
IT manifest

IT kompanije koje okuplja udruženje Bit Alijansa potpisale su strateški dokument za IT industriju  Bosni i Hercegovini pod nazivom IT manifest. IT manifest identificira ključne probleme i načine njihovog rješavanja kroz konkretne prijedloge za omogućavanje daljeg razvoja IT industrije s ambicijom da IT industrija postane strateška privredna grana BiH.

Ključne oblasti

IT industrija u Bosni i Hercegovini generira oko 500 miliona KM prihoda godišnje te prema posljednjim istraživanjima Bit Alijanse, BiH će trebati novih 6.000 zaposlenika. IT manifest daje prijedloge kako taj cilj ostvariti i tretira tri ključne oblasti obrazovanje, zakonodavstvo i privredu te je za sve segmente predstavljena analiza stanja i prijedlozi za rješenja i unapređenja.

Dokument je pisan u skladu s aktuelnim i predviđanjima budućih trendova u oblasti informacionih tehnologija posebno imajući u vidu da svjedočimo četvrtoj industrijskoj revoluciji.

Bolja budućnost

Sve buduće inicijative udruženja Bit Alijansa će biti kreirane u skladu sa usaglašenim principima IT manifesta, a Bit Alijansa poziva sve zainteresovane stakeholdere da se priključe misiji za kreiranje bolje i prosperitetnije  budućnosti BiH.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here