NLB Banka donirala 4.000 KM Fondaciji Junuzović za obnovu Klinike dječijih bolesti u Tuzli

Dio navedenih sredstava prikupljen je prilikom predstavljanja nove mobilne aplikacije »NLB Pay«, 7. februara u Sarajevu

48
NLB banka Fondacija Junuzović

U Tuzli je održana konferencija za novinare na kojoj je NLB Banka d.d. Sarajevo uručila donaciju u iznosu od 4.000 KM humanitarnoj organizaciji – Fondaciji Junuzović koja će novac uložiti u obnovu Klinike za dječije bolesti u Tuzli.

Organizirana akcija

Dio navedenih sredstava prikupljen je prilikom predstavljanja nove mobilne aplikacije »NLB Pay«, 7. februara u Sarajevu, u sklopu kojeg je organizovana i humanitarna akcija na kojoj su zvanice imale mogućnost dobrovoljno donirati novac. Iznos prikupljenih sredstava NLB Banka je udvostručila, a predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo Lidija Žigić uručila je ček u iznosu od 4.000 KM osnivačici Fondacije Selvedini Junuzović.

„Veoma sam ponosna i sretna što smo dio ove izuzetno lijepe priče. Fondacija Junuzović od samog početka svojim humanim radom pomaže unapređenju društvene zajednice. Stoga smo se odlučili sredstva donirati upravo njima i na taj način ćemo poboljšati uslove boravka mališana na Klinici za dječije bolesti. Želim da se zahvalim svim našim prijateljima i poslovnim partnerima koji su učestvovali u prikupljanju sredstava“, izjavila je Žigić.

Osnivačica Fondacije Selvedina Junuzović zahvalila je NLB Banci što je ovom donacijom pomogla njihovom radu.

Podrška projektu

„Želim da se zahvalim NLB Banci što je od samog početka uz Fondaciju Junuzović, a posebno na podršci projekta Obnove dječije klinike UKC Tuzla. Ovo je i pravi trenutak da najavim donatorsku večeru „Za osmijeh dječiji“ koja će biti održana 30. marta, a donacija NLB Banke bit će prva uplata ove godine upravo u ovu svrhu“, rekla je Junuzović.

Kao društveno odgovorna institucija, NLB Banka uvažava potrebe zajednice u kojoj živi i djeluje, te svojim doprinosom nastoji poticati razne projekte u kulturi, brizi za djecu i mlade, sportu, ekologiji, te sličnim projektima za opšte dobro društvene zajednice.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here