Kompanija Violeta potpisala je ugovor s albanskom firmom EcoMarket Food o distribuciji proizvoda na to tržište, a izvoz počinje 1. aprila 2019. godine, saopceno je iz kompanije.
Violeta proizvodi time postaju dostupni na ovom području u nekoliko ključnih kategorija i to dječje pelene i vlažne maramice, toaletni papir, papirnati ručnici, papirnate maramice, te omekšivači.

“Odabrani asortiman za početak distribucije je pomno selektiran prema specifičnostima tržišta i potrebama stanovnika. Inicijalni rezultati pokazuju kako su kupci i potrošači sa velikim zanimanje spremni prihvatiti Violeta higijenske proizvode”, navode iz Violete.

Violeta je do danas ostvarila izvoz u više od 30 zemalja, ima tri vlastite tvornice, dvije u BiH i jednu u Hrvatskoj, te 14 vlastitih distributivnih centara.

Sveukupno zapošljava nešto više od 1.000 ljudi, a ovom suradnjom Violeta je dobila jakog partnera koji će joj omogućiti ulazak na sva važnija prodajna mjesta u Albaniji te dugoročni razvoj poslovanja na ovom tržištu, navode iz kompanije.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here