Većinski vlasnik upravljačkih prava Fudbalskog kluba Sarajevo, Vincent Tan donio je odluku o prodaji većinskog dijela upravljačkih prava investitoru iz Vijetnama Nguyen Hoai Namu i PVF-u (VIETNAM FOOTBALL DEVELOPMENT AND INVESTMENT FUND).

Realizacijom kupoprodaje Vincent Tan zadržava 30 posto upravljačkih prava, dok 60 posto pripada novim investitorima.  Sa preostalih 10 posto raspolažu bh. investitori.

PVF je profesionalna, savremena fudbalska akademija fokusirana na razvoj i ulaganja u fudbal koja sarađuje na globalnom nivou sa velikim fudbalskim imenima i klubovima.  PVF je najveća privatna korporacija u Vijetnamu. Tehnički direktor PVF-a je svjetski poznato ime u svijetu fudbala Philippe Omar Troussier, bivši francuski fudbaler, a trenutno menadžer i trener. Tokom karijere vodio je timove poput reprezentacije Japana, Obale Slonovače, Nigerije, Južne Afrike i Burkine Faso.

Jedan od savjetnika PVF-a je i bivši fudbaler Manchester Uniteda, a danas uspješni trener Ryan Joseph Giggs.

Fudbalski klub Sarajevo bit će integrisan u mrežu klubova koja će naknadno biti kreirana u cilju ostvarivanja dodatnih benefita, što se odnosi na razmjenu igrača i korištenje resursa kojima Klub trenutno raspolaže djelimično ili nikako.

PVF posjeduje najbolji trening centar na području Azije. Akcenat je na razvoju i afirmaciji igrača i trenera.  U narednom periodu, FK Sarajevo će imati i prioritetniji pristup mladim igračima iz PVF akademije u odnosu na druge klubove koji nisu u vlasništvu PVF-a.Prethodnih šest godina Vincent Tan bio je vlasnik većinskih upravljačkih prava Fudbalskog kluba Sarajevo.  Ostvareni su brojna poboljšanja u vidu infrastrukture, poslovanja i mogućnosti za međunarodne saradnje.Dolaskom PVF-a u upravljačke redove kluba, otvorene su dodatne mogućnosti rasta FK Sarajevo i osavremenjavanja načina poslovanja.U narednim danima očekuje se radna posjeta vijetnamskog investitora Sarajevu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here