Mostarski sajam: Konferencija Apriori turizam 2019.

Konferencija Apriori Turizam 2019. okupiti će 20 predavača i panelista koji će u fokus staviti teme iz oblasti razvoja destinacija koje su postigle sjajne rezultate u lokalnim sredinama

109
Razvoj destinacijskog turizma

Razvoj destinacijskog turizma” tema je stručne konferencije Apriori Turizam 2019. koja se drugu godinu, 11. aprila, održava na Mostarskom sajmu gospodarstva.

Cilj je konferencije umrežiti stručnjake i praktičare iz svijeta turizma radi zajedničke saradnje i razmijeniti iskustva o uspješnim primjerima iz oblasti razvoja destinacijskog turizma u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji, saopćili su organizatori konferencije Apriori BH – Agencija za profesionalno usavršavanje i Turistički klaster Hercegovina.

Virtualna stvarnost

Konferencija Apriori Turizam 2019. okupiti će 20 predavača i panelista koji će u fokus staviti teme iz oblasti razvoja destinacija koje su postigle sjajne rezultate u lokalnim sredinama.

Najavljene teme su: Razvoj destinacijskog menadžmenta; Primjena tehnologije virtualne stvarnosti u oblasti kulturnog turizma; Razvoj pustolovnog turizma; Razvoj strategije razvoja gastronomije na primjeru Slovenije, te brojne druge teme primjenjive na području Bosne i Hercegovine.

Sjajni rezultati

“Prošlogodišnja stručna konferencija postigla je sjajne rezultate, okupili smo stotinu polaznika iz svih sektora i dvanaest bh. gradova, dogovorili se brojni poslovi i suradnje, uspostavila se partnerstva na EU projektima. U fokus smo stavili razvoj destinacije i stvorili priliku za sinergiju stručnjaka i praktičara s predstavnicima privatnog i javnog sektora i visokoškolskih institucija”, istakla je Josipa Terzić-Rezić, vlasnica Apriori BH – Agencije za profesionalno usavršavanje.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here