Priznanje UN Women direktorici ZOS radija Ameli Sejdić

ZOS radio, na čijem je Sejdić čelu, inače je regionalni radio koji ima vlastiti informativni program te program radijskih mreža

117

Direktorica ZOS radija Amela Sejdić dobila je dobila je priznanje od UN WOMEN za učestvovanje u kampanji koja je bila usmjerena na podizanju svijesti medijskih profesionalaca o važnosti odgovornog izvještavanja o rodno zasnovanom nasilju koju je realizovao Mediacentar.

Suživot i tolerancija

Amela Sejdić je diplomirani menadžer multimedije i, pored menadžersko-direktorske pozicije, bavi se novinarstvom te je u prethodnim godinama napravila bum na društvenim mrežama sa svojim pričama o suživotu i toleranciji. Veliki je humanitarac jer je putem ZOS radija uspjela uspiješno realizirati mnoge humanitarni akcije o kojima mnogo ne govori, samo kratko kaže da je to nekako ispunjava te takve stvari čuva za sebe.

ZOS radio, na čijem je Sejdić čelu, inače je regionalni radio koji ima vlastiti informativni program te program radijskih mreža.

Vlasititi kapaciteti

ZOS je član međunarodne radijske mreže Slobodna Europa i Otvorene mreže u čijem se sastavu nalaze 54 radijske stanice. Na ovaj način putem radijskih mreža svoje vijesti producira kroz vlastiti kapacitete te na taj način daje novosti iz Zeničko-dobojskog kantona. Ono na šta ova medijska kuća može biti ponosna je web-stanica koja je dosegla u 2018. godini više od 1.000.000 čitanja.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here