23. vinska smotra u Neustadtu: Plantažama novih šest medalja na svjetskoj smotri Mundus Vini

Pored tradicionalno najbrojnijih evropskih proizvođača iz Italije, Španije, Francuske i Portugala, ponovo su zablistala vina iz Crne Gore

72
Priznanje za Plantaže

Nakon rekordne 2018. godine, kada su crnogorske “Plantaže” osvojile više od 40 medalja na svjetskim smotrama vina, kao što su Decanter World Wine Awards, Mundus vini, AWC Vienna, Decanter Asia Wine Award, BIWC Sofija i drugim, 2019. godina je donijela  nove medalje osvojene na vinskoj smotri “Mundus Vini” održanoj u njemačkom Neustadtu.

Vrhunski kvalitet

Na 23. vinskoj smotri “Mundus Vini”, koja je trajala šest dana, predstavljeno je oko 7.000 vinskih etiketa iz cijelog svijeta. Visoko kvalificirani žiri bio je sastavljen od enologa, vinara, profesionalnih trgovaca vinima, sommeliera, vinskih novinara, vinskih stručnjaka i restoratera.

Pored tradicionalno najbrojnijih evropskih proizvođača iz Italije, Španije, Francuske i Portugala, ponovo su zablistala vina iz Crne Gore. Ocjene vrhunskog kvaliteta opravdala je crnogorska vinarija “13. Jul Plantaže” sa čak šest medalja.

Značajno takmičenje

Osvojeno je zlato za  vina Malvazija 2017, Medun 2013 i Vranac Reserve 2013, a srebro su dobili  Epoha 2013, Vranac barrique 2015 i Stari Podrum Cabernet Sauvignon 2012.

Mundus Vini je značajno takmičenje za sve vinarije sa ambicijom da se probiju, posebno na vinska i gastronomska tržišta Njemačke i Austrije. Ovo takmičenje se održava od 2001. godine, a svake godine na  njemu učestvuje od 6.000 do 10.000 vina iz cijelog svijeta.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here