Slovenski “Kolektor” otvara 2.000 radnih mjesta u Prijedoru

“Kolektor” u narednim godinama u Prijedoru graditi još dvije proizvodne hale koje će sa halom, koja se ovih dana završava, činiti sistem ove slovenske kompanije u Prijedoru

364
Kolektor Prijedor

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković najavio je da će slovenski koncern “Kolektor” u ovom gradu otvoriti 2.000 radnih mjesta.

Proizvodne hale

“Smatram da ćemo tako uticati i na mlade da se odluče da ostanu u ovom gradu”, rekao je Đaković.

On je najavio da će “Kolektor” u narednim godinama u Prijedoru graditi još dvije proizvodne hale koje će sa halom, koja se ovih dana završava, činiti sistem ove slovenske kompanije u Prijedoru.

“Koncern je nosilac naprednih /know-how/ tehnologija. Oni već prelaze na elemente digitalizacije koja je budućnost poslovnih sistema na širim prostorima i ja vjerujem da će i grad i ljudi, mladi ljudi, pratiti taj sistem i nivo školovanja koji će biti neophodan za ostvarenje narednih projekata”, rekao je Đaković.

Zajednički posao

Direktor “Kolektor CCL” Predrag Zorić podsjetio je da je slovenska grupacija prije nešto više od godinu stupila u kontakt sa Prijedorom posredstvom gradske Agencije za ekonomski razvoj “Preda-PD”.

“Već smo tu pred objektom koji smo dogovorili i pred našim zajedničkim poslom koji ćemo imati u Prijedoru. Konstruktivna faza objekta je završena, a iduće sedmice počinje unutrašnje uređenje i instalacije za potrebe proizvodnje”, najavio je Zorić.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here