Znanje i talenti su najljepše vrline

Dva mlada talenta iz Gimnazije Banja Luka – Nikola Petrović i Vukašin Berić napravili su jednu od pobjedničkih aplikacija za mobilne uređaje, a kojom su se predstavili na m:tel regionalnom App takmičenju u Podgorici.

67
m:tel app izazov

Kompanija m:tel i ove godine je realizirala konkurs za izradu mobilnih aplikacija za srednjoškolce pod nazivom „App izazov“. Najbolji timovi i aplikacije na državnom nivou, ukupno pet iz BiH, imalo je priliku učestvovati na Regionalnom takmičenju koje je ove godine održano u Podgorici, u organizaciji kompanija m:tel Crna Gora, Telekom Srbija i m:tel BiH. Na ovom takmičenju učestvovalo je ukupno 15 ekipa iz navedene tri zemlje.

Jednom od tri najkvalitetnije aplikacije proglašena je „Zvučna radionica“ tima „Log10“ iz Gimnazije Banja Luka, a članovi tima su maturanti ove gimnazije Vukašin Berić i Nikola Petrović. Zajedno sa svojom mentoricom profesoricom Danijelom Štrbac-Uletilović, oni će, kao nagradu za uspjeh na Regionalnom takmičenju, otputovati u Berlin na jednu od vodećih međunarodnih tehnoloških konferencija IDTechEx Show.

Iskustva iz prakse

„Veoma smo zadovoljni cjelokupnom organizacijom kako ovog takmičenja, tako i putovanjem, pa i samim događajem i boravkom u Podgorici. Također, naročito smo srećni što smo imali priliku družiti se sa ostalim učesnicima takmičenja iz Srbije i Crne Gore, i upravo tu interakciju smatramo neprocjenjivim iskustvom“, rekao je Nikola Petrović i dodao da je konkurencija bila jaka, sve aplikacije odlične, pa žiriju zaista nije bilo lako da se odluči za najbolje.

On je dodao i da je sjajno što su svi učesnici, u okviru programa koji je m:tel pripremio, imali priliku pratiti i prezentacije dva startapera i čuti njihova iskustva iz prakse, kako se probiti na tržište sa dobrom idejom.

Vukašin Berić je, također, pohvalio organizaciju ovog takmičenja, ali i svih dodatnih aktivnosti koje je m:tel pripremio u okviru ovog regionalnog izazova. „Veoma se radujemo nagradi koju smo osvojili, tj. odlasku u Berlin na konferenciju IDTechEx Show. Budući da je to jedna od važnijih konferencija i da se na njoj predstavljaju najnovije tehnologije i najbolje svjetske kompanije koje se bave ovom oblašću, imaćemo priliku da budemo u centru zbivanja, ali i da vidimo širu sliku svijeta moderne tehnologije“, rekao je Vukašin Berić.

Ulaganje u znanje

Nikola i Vukašin će, zajedno sa svojom mentoricom, u Berlin otputovati početkom aprila, a kako su sami rekli, ova nagrada će im pomoći da se u budućnosti odluče i usmjere na konkretnije oblasti iz svijeta tehnologije.

Kompanija m:tel je i ovoga puta podržala mlade kreativne ljude, pruživši im šansu da svoje ideje pretvore u djelo, te da za to budu i nagrađeni. Ovakvo ulaganje u znanje, kreativnost, inovativnost i preduzetnički duh kod mladih ljudi, važno je kako iz aspekta podrške talentima, tako i budućnosti cjelokupne društvene zajednice.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here