BM istražuje: Suzdržana prema bh. piletini bila je Poljska, a ne Hrvatska!

Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske negiralo je informaciju, koja je u međuvremenu u Bosni i Hercegovini poprimila oblik činjenice, da je ta zemlja jedina bila suzdržana prema otvaranju EU granica za bh. peradare

76
Izvoz piletine u EU

Nakon jednomjesečne šutnje u vezi s ishodom glasanja o odobravanju izvoza bosanskohercegovačkih peradarskih proizvoda u Evropsku uniju, Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske negiralo je informaciju, koja je u međuvremenu u Bosni i Hercegovini poprimila oblik činjenice, da je ta zemlja jedina bila suzdržana prema otvaranju EU granica za bh. peradare.

“Na sastanku Stalnog odbora za biljke, životinje, hranu i hranu za životinje  – Sekcija za uvozne uvjete i kontrole (PAFF Committee – Controls and Import Conditions), koji je održan 24. i 25. siječnja 2019. godine, Republika Hrvatska je na glasovanju podržala prijedlog Komisije da se usvoji Provedbena Uredba kojom se izmjenjuje i dopunjuje Prilog I. Uredbe (EZ) br.798/2008 u odnosu na Bjelorusiju, Bosnu i Hercegovinu i Japan, da se dodaju na popis trećih zemalja iz kojih je dozvoljeno uvoziti u Europsku uniju određene pošiljke proizvoda životinjskog podrijetla, podrijetlom od peradi.

Jedina država članica koja je bila suzdržana prilikom glasovanja je Poljska“, precizirali su iz hrvatskog Ministarstva poljoprivrede u izjavi za Business Magazine, odgovarajući na upit o razlozima navodne suzdržanosti  prilikom glasanja u Stalnom odboru.

 

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here