UNDP raspisao javni poziv za proizvodnju soje u 2019. godini

Podrška koja će biti pružena odabranim korisnicima obuhvata dodjelu genetski nemodificiranog sjemena soje za pojedinačne parcele od minimalno jednog do maksimalno 10 hektara, te stručnu podršku za proizvodnju soje

52

U okviru projekta “Lokalni integrirani razvoj” (LIR), koji primarno finansira Evropska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda u BiH (UNDP BiH), raspisan je Javni poziv za učešće u aktivnostima zasnivanja i proširenja proizvodnje soje u 2019. godini.

Odabrani korisnici

Pozivaju se sve fizičke osobe i registrirani poljoprivredni obrti s područja Odžaka, Orašja i Domaljevac-Šamca da podnesu prijave za dodjelu podrške u okviru projekta LIR za zasnivanje i proširenje površina na kojim će se proizvoditi soja tokom 2019. godine.

Podrška koja će biti pružena odabranim korisnicima obuhvata dodjelu genetski nemodificiranog sjemena soje za pojedinačne parcele od minimalno jednog do maksimalno 10 hektara, te stručnu podršku za proizvodnju soje.

Prateća dokumentacija

Fizičke osobe i registrirani poljoprivredni obrti koji ispunjavaju uvjete mogu dostaviti prijave, uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju, najkasnije do ponedjeljka, 4. marta 2019. godine, objavila je Općina Orašje na svojim internetskim stranicama. Aplikacije se mogu dostaviti putem pošte ili direktno u UNDP-jev ured u Sarajevu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here