Sajam IDEX u Abu Dhabiju-Veliki interes za bh. proizvode iz namjenske industrije

Na zajedničkom štandu Vanjskotrgovinske komore BiH izlažu tri kompanije - Igman d.d. Konjic, Pretis d.d. Vogošća i Unis Ginex d.d. Goražde

101
IDEX 2019

Vanjskotrgovinska komora BiH (VTKBiH) organizirala je zajednički nastup bosanskohercegovačkih kompanija iz oblasti namjenske industrije na sajmu IDEX 2019 koji se održava u Abu Dhabiju, Ujedinjeni Arapski Emirati.

Tri kompanije

Na zajedničkom štandu Vanjskotrgovinske komore BiH izlažu tri kompanije – Igman d.d. Konjic, Pretis d.d. Vogošća i Unis Ginex d.d. Goražde. Pored tih izlagača, veliki broj predstavnika bh. kompanija iz namjenske industrije učestvuju kao posjetioci na sajmu.

Kako navode iz VTKBiH, u prva dva dana sajma iskazan je veliki interes za bosanskohercegovačke proizvode iz namjenske industrije i održan veliki broj sastanaka sa potencijalnim partnerima.

Jačanje odnosa

Sajam IDEX 2019 traje od  17. do 21. februara i predstavlja jedan od najvećih i najznačajnijih sajmova naoružanja i vojne opreme u svijetu, te jedinstvenu platformu za uspostavljanje i jačanje odnosa sa preduzećima–kupcima, ali i predstavnicima oružanih snaga iz cijelog svijeta.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here