Polk Signature S15e za čist i bogat zvuk

Gabaritima su pogodni za korištenje u manjem dnevnom boravku, ali i za računarom, u takozvanom nearfieldu

93
Polk Signature S15e

Pasivni bookshelf zvučnici Signature S15e “ulazni” su model nove Polkove linije. Gabaritima su pogodni za korištenje u manjem dnevnom boravku, ali i za računarom, u takozvanom nearfieldu, zato što im ne treba mnogo prostora da bi izgradili iznenađujuće široku zvučnu sliku.

Logičan izbor

Da biste ih mogli koristiti, trebat će vam pojačalo i DAC. Kao logičan izbor nameću se pojačala s integriranim DAC-ovima, pri čemu nema smisla pretjerivati s njihovom snagom – odlično će poslužiti povoljniji modeli, kao što je Onkyo A-9010. Zvučničke kutije sprijeda, odozgo i sa strane izgledaju dotjerano i lijepo – spojevi su besprijekorno precizni, a zaobljenja svih uglova estetiku čine mekšom i oku ugodnijom.

Bez zamora ušiju

Prednju stranu zvučnika svakako možete zaštititi priloženim mrežicama, koje se za zvučnike hvataju magnetski, ali time ćete sakriti dva dopadljiva prednja drivera: 5,25-inčni polipropilenski bas-srednjetonac, ojačan silikatnim mineralima, te 1-inčni platneni visokotonac. Proizvode detaljan, čist, bogat i mesnat zvuk, čija je najupečatljivija karakteristika lakoća s kojom se sluša, bez ikakvog zamora ušiju.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here