Uskoro otvaranje dvije fabrike u Loparama

Na području opštine Lopare svi privredni subjekti koji se bave proizvodnjom izvozno su orijentisani

85
Rado Savić

Načelnik Lopara Rado Savić najavio je da će u ovoj opštini uskoro početi sa radom dvije firme koje će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru.

“Početkom marta krenuće sa radom firma za proizvodnju elektroopreme koja će svoje proizvode izvoziti na tržište Švicarske”, rekao je Savić Srni.

Komponente za grijanje

On je dodao da će u aprilu biti otvorena fabrika za proizvodnju komponenti za grijanje. Savić je istakao da je prioritet u radu lokalne vlasti otvaranje privrednih subjekata koji će donijeti nova radna mjesta i zadržati stanovništvo u ovom kraju.

“Na području opštine Lopare svi privredni subjekti koji se bave proizvodnjom izvozno su orijentisani”, naveo je Savić.

On je napomenuo da fabrika “Kristin mod” proizvode izvozi na tržište Francuske, “Termal int” kotlove i radijatore na zapadno i istočnoevropsko tržište, “Enterijer Kojić” stolarske proizvode izvozi u Švicarsku, a “Smiljevac prom” proizvodi jahte koje izvozi u zapadnu Evropu.

Saradnja s dijasporom

Savić je saradnju sa majevičkom dijasporom ocijenio kao odličnu i podsjetio da je upravo ova saradnja rezultirala ulaganjem u majevički kraj i otvaranjem novih radnih mjesta.

“Majevičani koji su u dijaspori posljednjih godina su u naš kraj uložili sedam miliona KM. Zahvaljujući toj saradnji, otvorena su nova radna mjesta, a projekat izgradnje bazena u koji investira Vlado Antić, biće završen ove godine”, rekao je Savić.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here