WhatsApp uveo sistem koji je ključ za čuvanje tajnih poruka

Uz ovaj sistem zaštite mnogo je teže bilo kome da uđe u vaše razgovore, ali je teže i vama da to uradite, jer će vam aplikacija tražiti da prepozna otisak prsta ili lica svaki put kada pokušate nekome poslati poruku

76
whatsapp

Sistem dodatne zaštite, koji je WhatsApp nedavno uveo za svoje korisnike, može biti ključ za čuvanje tajnih poruka, prenio je Independent.

Kompanija je predstavila biometrijske alate u iPhone verziji aplikacije, što znači da će telefon provjeriti da li ste “prava osoba” prije nego što vam dozvoli da uđete.

Otisak prsta ili lice

To znači da možete otvoriti aplikaciju samo ako imate pravi otisak prsta ili lice, prilikom otključavanja telefona.

Uz ovaj sistem zaštite mnogo je teže bilo kome da uđe u vaše razgovore, ali je teže i vama da to uradite, jer će vam aplikacija tražiti da prepozna otisak prsta ili lica svaki put kada pokušate nekome poslati poruku.

Funkcija je jednostavna za uključivanje: Otvorite podešavanja za WhatsApp, idite na opciju ”privatnost” i kliknite na nju. WhatsApp će vas pitati da li želite da se telefon odmah zaključa.

Brzi odgovor

Međutim, iako funkcija zaključava pristup aplikaciji, ona ne zaključava obavještenja. To znači da, ako neko ima vaš telefon, onda će i dalje moći vidjeti poruke kada dođu i čak moći odgovoriti na njih ako koristi funkciju brzog odgovora.

To se može lako isključiti, iako to opet znači žrtvovanje jednostavnosti za sigurnost. Da biste to učinili, uđite u opciju obavještenja u aplikaciji ”podešavanja”, kliknite na WhatsApp i isključite “prikazivanje pregleda”.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here