Prodat dio Fabrike namještaja Konjuh

Fabrika stolica, koja je također bila predmet prodaje, prodata je za 1,6 miliona KM, ali nije dobila potrebnu saglasnost povjerilaca –  Zavoda za zapošljavanje Federacije BiH, a potom Razvojne banke Federacije

164
Prodaja imovine Konjuh Živinice

Autobaza Fabrike namještaja Konjuh Živinice prodata je za 857.000 KM. Riječ je o 11. po redu javnom nadmetanju koje je organizirano u svrhu prodaje imovine ove živiničke fabrike.

Bez saglasnosti

Fabrika stolica, koja je također bila predmet prodaje, prodata je za 1,6 miliona KM, ali nije dobila potrebnu saglasnost povjerilaca –  Zavoda za zapošljavanje Federacije BiH, a potom Razvojne banke Federacije.

Imovina Fabrike namještaja Konjuh Živinice u stečaju vrijedna je ukupno 49 miliona KM, a na nadmetanju nije bilo zainteresiranih kupaca za magacin repromaterijala, salon namještaja sa magacinom, fabriku furnira, stolica i stolova, benzinsku pumpu i ostalu imovinu ovog preduzeća.

Odbor povjerilaca

Novu cijenu imovine do naredne prodaje trebao bi odrediti odbor povjerilaca, a ona bi trebala iznositi oko 39 miliona KM za ukupnu imovinu fabrike. Novo nadmetanje za porodaju imovine Konjuha bit će održano krajem marta, javio je RTV Slon.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here