Eminentni predavači na Ekonomskom forumu BiH 2019

Osim konkurentnosti Bosne i Hercegovine i zemalja u regiji, teme ovogodišnjeg Ekonomskog foruma bit će ekonomska saradnja Austrije i Bosne i Hercegovine, te unapređenje poslovnog okruženja

105
Ekonomski forum BiH

Ekonomski forum Bosne i Hercegovine 2019, u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Ekonomskog instituta, održat će se u ponedjeljak 25. februara 2019. u Sarajevu (Kongresna sala hotela „Holiday“).

Nakon uvodnog obraćanja dekanese Ekonomskog fakulteta prof. dr. Jasmine Selimović, Forum će otvoriti predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Akademska zajednica

Prisutnima će se obratiti i specijalni predstavnik i šef delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Lars Gunnar Wigemark.

Osim konkurentnosti Bosne i Hercegovine i zemalja u regiji, teme ovogodišnjeg Ekonomskog foruma bit će ekonomska saradnja Austrije i Bosne i Hercegovine, te unapređenje poslovnog okruženja.

Panele će moderirati prof. dr. Zlatko Lagumdžija, prof. dr. Kemal Kozarić, ambasador Bosne i Hercegovine u Austriji, te prof. dr. Jasmin Hošo, ugledni bh. privrednik. Osim predstavnika izvršne vlasti u BiH, skupu će se obratiti najznačajniji predstavnici poslovne i akademske zajednice iz Austrije i Bosne i Hercegovine te jedan od najuglednijih ekonomista u svijetu prof. dr. Jeffrey Sachs.

Značajna podrška

Ove godine podršku Ekonomskom forumu pružili su Raiffeisen banka, Grad Sarajevo, Agencija za bankarstvo FBiH, Vijeće stranih investitora te kompanije Širbegović, Tvornica cementa Kakanj, MS Wood i Perutnina Ptuj.

Partneri Foruma su hotel „Holiday“, Sarajevo City Centar i Europlakat.

Medijski pokrovitelji su Radio televizija Bosne i Hercegovine, Radio Stari Grad i Antena Sarajevo, www.radiosarajevo.ba i Business Magazine.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here