Connext okupio dvije hiljade kompanija: FIPA predstavlja bh. projekte na privrednom skupu u Milanu

Cilj Connexta je umrežavanje i povezivanje privrednika iz cijelog svijeta s ciljem uspostave investicijske i trgovinske saradnje

57
Connext Milano

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić sa saradnicima učestvuje u Milanu na  privrednom skupu Confindustria CONNEXT – prvom nacionalnom događaju industrijskog partnerstva u organizaciji Udruženja poslodavaca Italije. Na skupu učestvuje više od 2.000 kompanija iz Italije, Njemačke, jugoistočne Europe i sjeverne Afrike.

Različiti sektori

Cilj Connexta je umrežavanje i povezivanje privrednika iz cijelog svijeta s ciljem uspostave investicijske i trgovinske saradnje. Kompanije posluju u različitim sektorima, od metalo-prerade, autoindustrije, proizvodnje hrane i pića, energetike, okoliša, turizma i ugostititeljstva, proizvodnje namještaja, elektronike, itd.

Direktor Milinić je održao niz sastanaka s prisutnim kompanijama prvenstveno iz Italije i Njemačke kojima su predstavljenje investicijske mogućnosti BiH.

Određeni broj kompanija je iskazao interes za poslovanjem u BiH s obzirom na profitabilne mogućnosti investiranja u odnosu na zemlje EU.

Investicijske lokacije

Dogovoren je dolazak nekoliko kompanija kako bi se upoznali s potencijalima i posjetili moguće investicijske lokacije.

FIPA je imala izložbeni štand zajedno s Privrednom komorom FBiH i bh. privrednim društvima na kojima je distribuiran promotivni materijal o mogućnostima ulaganja.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here