Privrednici s područja USK u projektu Evropska poduzetnička mreža

Najavljena je i prva važnija aktivnost u okviru projekta, odnosno učešće na sajamskoj manifestaciji Viroexpo u Virovitici

37
Evropska poduzetnička mreža

Privredna komora i Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona (USK) potpisali su Sporazum o saradnji u okviru projekta “Evropska poduzetnička mreža“. Riječ je o projektu Evropske komisije koji pomaže malom i srednjem poduzetništvu pri internacionalizaciji poslovanja.

Izvanredna prilika

“Prije svega, možemo govoriti o povezivanju privrednih subjekata s privrednicima iz Evropske unije. U bazi projekta ‘Evropska poduzetnička mreža’ postoji više od 600 kompanija koje traže poslovne partnere na području Bosne i Hercegovine i cijele Evrope. Dakle, to je izvanredna prilika za privrednike koji proizvode u našem kantonu, da svoje proizvode plasiraju na evropsko tržište i uspostave saradnju s privrednicima iz drugih zemalja. Između ostalog, za njih će biti organizirani i direktni sastanci”, rekao je direktor Razvojne agencije USK Samir Jodanović.

Najavljena je i prva važnija aktivnost u okviru projekta, odnosno učešće na sajamskoj manifestaciji Viroexpo u Virovitici.

“To je prestižna sajamska manifestacija u Hrvatskoj, ali i u Evropi. Mi ćemo tamo imati veliki izložbeni prostor, u okviru kojeg će se naši privrednici prezentovati. Mi ćemo biti zaduženi za izlagački dio, dok će članovi Razvojne agencije raditi na povezivanju naših privrednika sa privrednicima i tržištem Evropske unije. S obzirom na naše višegodišnje iskustvo, znamo da se na ovaj način mogu ostvariti vrhunski rezultati i višestruka korist”, istakao je predsjednik Privredne komore USK Enes Ružnić.

Apliciranje za fondove

Istaknuto je da će Privredna komora i Razvojna agencija USK kroz ovaj projekt pomagati domaćim privrednicima i kroz apliciranja za određene fodove, savjetodavnu ulogu, te prosljeđivanje različitih upita putem mreže na kojoj učestvuje više od 6.000 konsultanata iz cijelog svijeta.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here