Turistička ponuda Kantona Sarajevo na Alpe Adria sajmu turizma u Ljubljani

Turisti iz Slovenije su među prvih deset posjetilaca u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Turističke zajednice KS

87
Alpe Adria sajam

Turistička zajednica Kantona Sarajevo prvi put učestvuje na 30. Alpe-Adria sajmu zelenog i aktivnog turizma, koji traje od 30. januara do 2. februara u Ljubljani.

Veliko interesovanje

Štand Turističke zajednice Kantona Sarajevo već prvog dana sajma bio je izuzetno posjećen, a posjetioci su izrazili veliko interesovanje za turističku ponudu, posebno uoči velikog sporstkog događaja Evropskog zimskog olimpijskog festivala mladih (EYOF 2019.) koji se u Sarajevu održava od 9. do 16. februrara.

Mnogi od slovenskih turista tvrde da lijepe uspomene imaju na Zimske olimpijske igre 1984., te su izrazili želju da Sarajevo ponovo vide u najljepšem olimpijskom svjetlu. Turisti iz Slovenije su među prvih deset posjetilaca u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Među brojnim gostima, štand Turističke zajednice Kantona Srajevo posjetili su Mirsad Muhović iz Ambasade BiH u Sloveniji te Mirko Bošković iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

Poslovni susreti

Predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo na sajmu imaju brojne poslovne susrete, s ciljem boljeg umrežavanja i poboljšanja turističkih potencijala.

Sajam je izuzetno posjećen i na njemu učestvuje više od 330 turističkih predstavnika iz: Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Italije, Austrije, Mađarske, Češke i Nepala.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here