Deloitteu dodijeljena godišnja nagrada za najboljeg pružatelja savjetodavnih usluga u području centralnog bankarstva

Nagrade se, osim toga, dodjeljuju u različitim kategorijama kao što su najbolja centralna banka, najbolji guverner te najbolji upravitelji valutama, najbolji upravitelji rizikom i najbolje inicijative

54
Sabina Softić

Central Banking Publications, izdavač publikacija u području finansija, čije su područje interesa javna politika i finansijska tržišta, s naglaskom na centralne banke, međunarodne finansijske institucije te infrastrukturu finansijskih tržišta i njihovo uređenje, prepoznao je Deloitte kao najboljeg pružatelja savjetodavnih usluga za 2019. Ovo je prvi put da je društvu iz „Velike četvorke” dodijeljena ta nagrada.

Prestižne nagrade „Central Banking Awards“ međunarodno su prepoznat i važan način odavanja priznanja za vanrednu uspješnost i postignuća pojedinaca i organizacija unutar zajednice centralnog bankarstva.

Odano priznanje

Članicama Deloitteove mreže odano je priznanje za stručnost i tehnološko znanje u području centralnog bankarstva, uključujući projekte za redizajn operacija centralnih banaka, povećanje otpornosti i poticanje kulture inovacije u kanadskoj centralnoj banci, razvoj sistema finansijske trgovine utemeljen na tehnologiji blockchain za hongkoško nadležno monetarno tijelo te pokretanje finansijsko-tehnološkog čvorišta u Saudijskoj Arabiji. Nagrade se, osim toga, dodjeljuju u različitim kategorijama kao što su najbolja centralna banka, najbolji guverner te najbolji upravitelji valutama, najbolji upravitelji rizikom i najbolje inicijative.

„Velika je čast što su Deloittove prakse u području centralnog bankarstva prepoznate kao mjerilo izvrsnosti u pružanju savjetodavnih usluga centralnim bankama. Deloitte je izgradio mrežu za pružanje usluga klijentima u području središnjeg bankarstva, a koju čine zastupnici društava članova u više od 125 država”, izjavila je Sabina Softić, Deloitteova partnerica za reviziju u regiji Adriatik.

„Deloitteov uspjeh temelji se na tehničkom znanju i poznavanju propisa njegovih stručnjaka, kao i Deloitteovu dubinskom poznavanju sektora središnjeg bankarstva i mogućnosti pružanja širokog raspona usluga i inovativnih rješenja koji će zadovoljiti potrebe klijenata. Ove su nagrade učinile Deloitte jednim od vodećih pružatelja usluga u okviru zajednice središnjeg bankarstva, a mnogima su od tih vodećih pružatelja usluga dodijeljena priznanja za rad u području inovacije, upravljanja rizikom i finansijske tehnologije“.

Postavljanje mjerila

„Iznimno smo ponosni na izvanredna postignuća svojih ljudi. Deloitteu su klijenti na prvom mjestu te se uvijek trudi u najvećoj mogućoj mjeri iskoristiti svaku priliku te na taj način pokušava neometano pridonositi sektoru središnjeg bankarstva”, izjavila je Sabina Softić.

„Takvo je priznanje osnažilo Deloitteovu predanost postavljanju mjerila izvrsnosti kojemu niko u industriji ne može konkurisati. Velika nam je čast i privilegija dobiti priznanje koje dodjeljuje Central Banking Publications za najboljeg pružatelja usluga u predmetnoj skupini te bih željela zahvaliti Deloitteovim klijentima i kolegama iz industrije na njihovoj podršci i odavanju priznanja Deloitteovim ljudima“.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here