Hrvić za BM: Investicija u Solani Tuzla teška je 6,3 miliona KM

Ponudom AS Holdinga, ova kompanija bi postala 100-postotni vlasnik Solane, a cilj je učvrstiti se kao ključni snabdjevač cjelokupnog tržišta jugoistočne Evrope solju

515
Rusmir Hrvić

Kompanija AS Holding objavila je ponudu za puno preuzimanje Solane Tuzla.
AS Holding je prošle godine preuzeo oko polovine vlasništva u Solani, a nova ponuda odnosi se na drugu polovinu dionica.

Zakonska obaveza

“Mi kao kompanija ovim vršimo našu zakonsku obavezu koju imamo kod preuzimanja dioničkog društva u Federaciji Bosne i Hercegovine. Cijela investicija AS Holdinga teška je 6,3 miliona KM. Naša zakonska obaveza po javnom pozivu jeste da otkupimo dionice od svih malih dioničara koji se prijave na tender”, kaže za Business Magazine direktor AS Holdinga Rusmir Hrvić.

Solana TuzlaTo znači da će AS Holding, ako svi ostali dioničari prihvate ponudu, postati 100-postotni vlasnik Solane Tuzla. Rok važenja ponude za preuzimanje je 28 dana.

Strateški ciljevi

“Mi kao ponuditelj namjeravamo poštovati strateške i prioritetne ciljeve koji su definirani vizijom i misijom ciljnog društva sa posebnim naglaskom na moderniziranje osnovne proizvodnje i pokretanje nove, te kreiranje potpuno novih proizvoda, poboljšanje distribitivno logističkih kapaciteta kako bi se učvrstili kao ključni snabdjevač cjelokupnog tržišta jugoistočne Evrope”, kaže Hrvić.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here