FlixBus širi mrežu autobuskih linija u BiH

Nakon što je u junu 2017. godine FlixBus započeo s prvim autobuskim linijama iz Sarajeva, od 1. februara 2019. godine mreža linija tog prijevoznika znatno će se proširiti, najavili su na konferenciji za novinare u Mostaru predstavnici FlixBusa

213
Flixbus

Prijevoznička tvrtka FlixBus širi mrežu autobusnih linija u Bosni i Hercegovini, povezujući Mostar s 45 novih destinacija u BiH, Hrvatskoj i Njemačkoj.

Nakon što je u junu 2017. godine FlixBus započeo s prvim autobuskim linijama iz Sarajeva, od 1. februara 2019. godine mreža linija tog prijevoznika znatno će se proširiti, najavili su na konferenciji za novinare u Mostaru predstavnici FlixBusa.

Nove destinacije

Od ukupno 18 destinacija, nove priključene su Mostar, Međugorje, Čapljina, Čitluk, Široki Brijeg, Ljubuški, Grude i Posušje.

Većina direktnih linija prolazi kroz jedno od najvećih čvorišta FlixBusa u regiji, odnosno kroz Zagreb čime je jednom kupljenom kartom, omogućen daljnji nastavak putovanja prema Veneciji, Beču, Budimpešti, Pragu ili nekoj drugoj evropskoj metropoli.

Poslovni model

“Osim što smo putnicima iz ovog dijela BiH omogućili dostupnost i jednostavna putovanja diljem Evrope, otvorili smo pristup i nekim novim turistima. FlixBus kao sinonim za putovanja autobusom u Evropi, na listi je svih turista koji traže sljedeću destinaciju za putovanje”, izjavio je direktor razvoja poslovanja za CEE South regiju Dean Čebohin.

Dodao je kako je FlixBus svojim poslovnim modelom uspio privući milione putnika diljem Evrope, otvorio hiljade novih poslova u industriji te ojačao poslovanje regionalnih autobusnih prijevoznika, saopćeno je iz FlixBusa.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here