Ferrero uputio izvinjenje zbog propusta s novim igračkama u Kinder jajima

Čini se kako je italijanska kompanija Ferrero, proizvođač slatkiša u kojem je sakrivena igračka, napravila veliki gaf u limitiranim izdanjima Kinder jaja kojima slavi 50 godina postojanja

202
Kinder jaje

Nova igračka u Kinder jajima s balonima na kojima piše “KKK” zabrinula je i naljutila roditelje širom svijeta jer asocira na bijelu supremacističku grupu.

Napravljen gaf

Čini se kako je italijanska kompanija Ferrero, proizvođač slatkiša u kojem je sakrivena igračka, napravila veliki gaf u limitiranim izdanjima Kinder jaja kojima slavi 50 godina postojanja.
Naime, u novim Kinder jajima sakrivena je igračka malog Kinder jajeta koje drži tri balona na kojima piše “KKK”. Ovi inicijali inače se koriste za Ku Klux Klan – bijelu supremacističku grupu.
Iz Ferrera su uputili izvinjenje javnosti.

Sigurnost igračaka

“Inicijalno smo dizajnirali jedan balon sa slovom ‘K’. Međutim, dodali smo još dva balona kako bismo ojačali igračku jer su sigurnost i kvalitet naših igračaka od najvećeg značaja. Nismo imali apsolutno nikakve druge namjere u kreiranju igračke i iskreno se izvinjavamo našim potrošačima zbog našeg nenamjernog propusta”, kazao je glasnogovornik Ferrera.
On je dodao kako kompanija ni na koji način ne podržava organizaciju Ku Klux Klan te kako su povukli iz prodaje sva limitirana izdanja Kinder jaja.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here