U Bijeljini grade industrijske zone kako bi unaprijedili privredni ambijent

Industrijska zona dva nalazi se na atraktivnoj lokaciji, preko puta Agrotržnog centra na magistralnom putu Bijeljina - Brčko

170
Bijeljina

Formiranjem industrijskih zona grad Bijeljina nastoji unaprijediti privredni ambijent i pored domaćih, privući i inozemne investitore. Na taj način stvorili bi se uslovi i za otvaranje novih radnih mjesta. Bijeljina ima četiri industrijske zone, od kojih su tri nove, a trenutno se vode aktivnosti stavljanja u funkciju Industrijske zone dva.

Atraktivna lokacija

Industrijska zona dva nalazi se na atraktivnoj lokaciji, preko puta Agrotržnog centra na magistralnom putu Bijeljina – Brčko.

Gradska uprava preuezela je obavezu da u ovoj industrijskoj zoni izgradi potrebnu infrastrukturu kako bi privrednici neometano obavljali svoju djelatnost.

U industrijskoj zoni dva od 38 placeva samo dva su ostala neprodata. Uveliko se grade i postavljaju konstrukcije za proizvodne hale, a dvije firme već su otvorile svoje pogone.

Veliko gradilište

Dok je Inddustrijska zona dva trenutno veliko gradilište u Industrijskoj zoni tri od 22 građevinske parcele prodato je 16, a već desetak privrednika obavlja posao u različitim djelatnostima.

U narednom periodu radit će se i na izgradnji industrijske zone četiri, a sve s ciljem otvaranja novih radnih mjesta i stvaranja što boljeg privrednog ambijenta na području Bijeljine.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here