Više od 30 slovenskih poslodavaca traži radnike u Banjoj Luci

Jedina država bivše Jugoslavije koja ima prosječnu neto plaću višu od 1.000 eura u stalnoj je potrazi za radnicima, a geografska blizina, ekonomska razvijenost, historijske veze i udobnost življenja u ovoj članici EU privlačna je za mnoge ljude

119
Sajam zapošljavanja

Najveći slovenski portal zapošljavanja MojeDelo.com 28. marta 2019. godine će po drugi put organizirati Sajam zapošljavanja u Banjoj Luci. Sajam će ponovo okupiti više od 30 slovenskih poslodavaca.

Prosječna plaća

Jedina država bivše Jugoslavije koja ima prosječnu neto plaću višu od 1.000 eura u stalnoj je potrazi za radnicima, a geografska blizina, ekonomska razvijenost, historijske veze i udobnost življenja u ovoj članici EU privlačna je za mnoge ljude.

Direjtan kontakt

Sajam će se ove godine održati u hotelu Jelena. Slovenski poslodavci najavljuju da bi ove bi godine mogli zaposliti čak i 5 hiljada novih radnika. Oni koji žele raditi u Sloveniji, na sajmu će biti u prilici da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave im se i predaju svoju radnu biografiju.

Na dodatnim štandovima, posjetioci će moći dobiti sve informacije o radnim dozvolama za Sloveniju. Prošle godine je sajam posjetilo više od 1.000 osoba.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here