Osam bh. kompanija na zajedničkom štandu na sajmu Imm Cologne 2019

Selekcija eksponata bh. firmi odgovara zahtjevima i potražnji EU tržišta, a obuhvata tapecirani namještaj za sjedenje, namještaj za spavaće sobe, trpezarije, dnevne sobe i kupaonice

255
Keln

U njemačkom Kelnu započeo je najvažniji svjetski sajamski događaj u oblasti interijera i namještaja Imm Cologne 2019, koji se ove godine odvija uporedo sa Međunarodnim sajmom kuhinja Living Kitchen 2019.

Deveti nastup

U organizaciji Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, na sajmu Imm 2019 nastupa osam kompanija kao dio grupne postavke Bosne i Hercegovine. Ovo je deveti uzastopni nastup bh. proizvođača namještaja na sajmu koji se, ovoga puta, realizira i uz financijsku podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, te USAID WHAM Projekta – Projekt razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima Američke Agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Izlagači na grupnom štandu Bosne i Hercegovine su: Boksit a.d. Milići, Bosnian Beech Board d.o.o. Visoko, Domus Arredi d.o.o. Zenica, FEF Export Import d.o.o. Sarajevo, H.M.M. d.o.o. Gradačac, Lignacon d.o.o. Teslić, Malak Group d.o.o. podružnica Janj Donji Vakuf, te Senex d.o.o. Čelić. Navedene bh. kompanije tokom priprema, a i same realizacije nastupa, uživaju punu organizacionu i savjetodavnu podršku organizatora, što uključuje i predstavljanje na posebno dizajniranom modularnom štandu koji je prilagodljiv različitim konceptima i proizvodima.

Selekcija eksponata bh. firmi odgovara zahtjevima i potražnji EU tržišta, a obuhvata tapecirani namještaj za sjedenje, namještaj za spavaće sobe, trpezarije, dnevne sobe i kupaonice.

Najviše predstavnika

Paviljon Bosne i Hercegovine ukupne kvadrature 209 kvadratnih metara, nalazi se u Hali 5.1 (segment Prime) na sajmištu Koelnmesse, gdje se i održava sajam Imm 2019. Pored osam firmi sa grupnog štanda, na sajmu individualno izlaže još 10 bh. kompanija, što je do sada najbrojniji nastup kompanija iz Bosne i Hercegovine na ovom sajmu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here