USAID osigurao 100.000 dolara za metalski, drvni i sektor tekstila i obuće

Ovaj javni poziv fokusiran je na pristup tržištima za pripremu i učestvovanje na sajmovima i poslovnim skupovima, a organizacije su pozvane da dostave koncept note svojih projektnih prijedloga do 30. januara 2019. godine

238
USAID

Projekt unapređenja radne snage i većeg pristupa tržištima Američke organizacije za međunarodni razvoj (USAID WHAM) objavio je novi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava zainteresiranim i kvalificiranim organizacijama iz metalskog, drvnog i sektora tekstila/obuće u Bosni i Hercegovini.

Sajmovi i skupovi

Ovaj javni poziv fokusiran je na pristup tržištima za pripremu i učestvovanje na sajmovima i poslovnim skupovima, a organizacije su pozvane da dostave koncept note svojih projektnih prijedloga do 30. januara 2019. godine.

Grantovi USAID WHAM projekta namijenjeni su brzorastućim, izvozno orijentiranim i izvozno spremnim malim i srednjim preduzećima, okrenutim ka proširenju proizvodnih kapaciteta, dostizanju novih tržišta i otvaranju novih radnih mjesta.

Ukupni iznos potencijalnih dodijeljenih sredstava je 100.000 dolara, a detaljnije informacije te kompletna dokumentacija za prijavu dostupna je web-stranici projekta.

Kreiranje radnih mjesta

Cjelokupni fond bespovratnih sredstava projekta iznosi 1,6 miliona dolara, a od početka njegovog djelovanja do sada potpisani su grantovski ugovori u iznosu 498.000 dolara.

USAID WHAM projekt je trogodišnji USAID-ov program koji je s aktivnostima započeo u julu 2017. godine. Projekt implementira International Executive Sevice Corps (IESC) iz SAD u saradnji sa domaćim partnerom Enova. Krajnji cilj USAID WHAM projekta je rast zaposlenosti i kreiranje više od 1.500 novih radnih mjesta, uz povećanje izvoza za 30 posto, te prodaje za 50 posto u potpomognutim preduzećima.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here