Sportski događaji koji su obilježili prošlu godinu – Super Bowl 2018 nadmašio je sve rekorde

Dvoboj Eaglesa i Patriotsa ponudio je ofanzivnu eksploziju s obje strane, kombinirano su momčadi osvojile ukupno 1.156 jarda (Eaglesi 538, Patriotsi 618) što je apsolutni rekord u historiji lige

141
Super Bowl

U jednom od najboljih Super Bowlova u historiji, prvi put u historiji pobjednik je postala momčad Philadelphia Eaglesa koja je u najvećoj utakmici američkog sporta u Minneapolisu pobijedila prošlogodišnje prvake New England Patriotse rezultatom 41:33.

Historija lige

Dvoboj Eaglesa i Patriotsa ponudio je ofanzivnu eksploziju s obje strane, kombinirano su momčadi osvojile ukupno 1.156 jarda (Eaglesi 538, Patriotsi 618) što je apsolutni rekord u historiji lige.

Prava na televizijski prenos u SAD imala je televizijska kuća NBC, a oglašivači su plaćali čak 7,7 miliona dolara za 30-sekundni reklame tokom pauza u utakmici, što je veliko povećanje u odnosu na prošle dvije godine kada je za isto vrijeme trajanja reklame trebalo izdvojiti nešto više od pet miliona dolara.

Nacionalna himna

Publiku na US Bank stadionu u Minneapolisu tokom poluvremena zabavljao je Justin Timberlake, dok je nacionalnu himnu prije početka utakmice pjevala Pink.

 

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here