Snižavanje cijena roaminga sa EU na dugom štapu

Evropskoj komisiji je važno da prvo dođe do dogovora oko regionalnog roaminga, jer je na sljedećem Digitalnom samitu, koji će biti održan u Beogradu, planirano potpisivanje sporazuma o regionalnom roamingu

108
Roaming

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je za srbijanske medije da se nije mnogo postiglo u razgovorima o snižavanju cijena usluga u roamingu sa Evropskom unijom.

Potpisivanje sporazuma

“Evropskoj komisiji je važno da prvo dođe do dogovora oko regionalnog roaminga, jer je na sljedećem Digitalnom samitu, koji će biti održan u Beogradu, planirano potpisivanje sporazuma o regionalnom roamingu”, naveo je Ljajić.

On je objasnio da trenutno taj sporazum postoji između Srbije, BiH, Crne Gore i Makedonije, a da Evropska komisija želi da u to budu uključeni Albanija i Kosovo.

Uvođenje taksi

Prema njegovim riječima, pitanje je šta će se dogoditi, uzimajući u obzir jednostrano uvođenje taksi od prištinskih vlasti za robu iz centralne Srbije i BiH.

“Primarno je da dođe do tog sporazuma, a tek kada se to dogodi Evropska komisija bi ušla u priču o snižavanja cijena roaming usluga sa EU. Čini mi se da je ta priča na dužem štapu”, rekao je Ljajić za agenciju Beta.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here