Uskoro prvi informativni centar za turiste u Sarajevu

Turistički informativni centar, čiju gradnju u potpunosti finansira Turistička zajednica Kantona Sarajevo bit će izgrađen u blizini saobraćajnice

102
Informativni centar za turiste

Turistička zajednica Kantona Sarajevo (TZKS) uskoro će početi izgradnju modernog informativnog centra za turiste, koji će biti smješten na Baščaršiji u ulici Ćurčiluk mali.

Početak gradnje

Turistički informativni centar, čiju gradnju u potpunosti finansira Turistička zajednica Kantona Sarajevo bit će izgrađen u blizini saobraćajnice koja graniči sa parcelom sa južne strane a pješački dio zone i ozelenjeni park je sa preostale tri strane objekta, najavljeno je iz TZKS.

Administrativne procedure su završene, a gradnja počinje po izdanju građevinske dozvole od Općine Stari Grad.

Ugodan boravak

Informativni  centar u kojem će turisti imati priliku saznati sve što im je neophodno za ugodan boravak u Sarajevu, biće izgrađen na BaščaršijiOpćina Stari Grad u kojoj je prema dosadašnjim podacima Turističe zajednice Kantona Sarajevo zabilježen najveći protok turista.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo nakon gradnje modernog turističkog informativnog centra na Baščaršiji planira graditi i turističke informativne centre na Ilidži i Bjelašnici.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here