Američko-njemački gigant dolazi u Živinice

Kompanija sa globalnim sjedištem u Rockfordu u američkoj državi Illionis u Ciljugama će za početak proizvoditi dijelove za generatore

195
Hennig

U poslovnoj zoni Ciljuge 2 u Živinicama ovih dana sa radom počinje još jedna kompanija. Riječ je o stranom investitoru i to svjetskom gigantu – američko-njemačkoj korporaciji Hennig Gmbh koja je u Živinicama u toku prošle godine osnovala firmu.

Dijelovi za generatore

U halama koje su već izgradili Hennig BH će proizvoditi elektrogeneratore.

Kompanija sa globalnim sjedištem u Rockfordu u američkoj državi Illionis u Ciljugama će za početak proizvoditi dijelove za generatore.

Ako sve bude išlo prema planu, ovdje će u sljedećoj fazi prebaciti proizvodnju kompletnog elektrogeneratora iz neke od osam država svijeta u kojima trenutno ima pogone.

Sjedište u Kirchheimu

Inače, ovo je prvi put da jedan američko-njemački investitor dolazi u Živinice.

Ovu kompaniju osnovala su 1950. godine braća Arnold i Kurt Hennig. Tri godine kasnije proizveli su prvi primjerak svog najpoznatijeg proizvoda, teleskopskog čeličnog poklopca. Do 1975. prodali su ih milion.

Firma koja je osnovana u stanu danas ima proizvodnju u Republici Češkoj, Velikoj Britaniji, Brazilu, Indiji, Japanu, meksiku, Koreji i Francuskoj, a sjedište za Evropu je u njemačkom Kirchheimu.

Postali su dio američke grupacije GOELLNER Group 2000. godine.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here