Ryanair šestu godinu zaredom izabran za najgoru aviokompaniju

Putnici su aviokompaniji dali najniže moguće ocjene za ukrcavanje, udobnost sjedišta, uređenje kabine te kvalitet hrane i pića

243
Ryanair

Niskotarifni avioprijevoznik Ryanair izabran je za najgoru aviokompaniju u Velikoj Britaniji šestu godinu zaredom, pokazala je godišnja anketa portala Which Travel koji se bavi istraživanjem zadovoljstva potrošača.

Putnici su aviokompaniji dali najniže moguće ocjene za ukrcavanje, udobnost sjedišta, uređenje kabine te kvalitet hrane i pića.

Otkazivanje letova

Ryanair je dobio ukupnu ocjenu od 40 posto, iza drugih niskotarifnih aviokompanija poput Thomasa Cooka (52 posto) i WizzAira (54 posto) koji najviše lete na destinacije u istočnoj i središnjoj Evropi. U najboljih pet su Aurigny Air Service, Swiss Airlines, Jet2, Norwegian i holandski KLM.
Putnici koji lete Ryanairom posebno su frustrirani zbog otkazivanja letova, čestog mijenjanja pravilnika za prtljagu i netačnost voznog reda aviokompanije. Na hiljade učesnika ankete izjavilo je za Which Travel kako “nikada više neće letjeti Ryanariom, ma koliko bio jeftiniji od svoje konkurencije“.

Veliki štrajk

Glasnogovornik kompanije koja ove godine planira prevesti 141 milion putnika kaže da anketa ne “odražava uspjeh kompanije”.

Ryanair je 2018. pogodio veliki štrajk zbog kojeg su bili otkazani letovi, ali kompanija nije putnicima ponudila odštetu. Osim toga, prošle je godine tri puta mijenjala pravila za prtljagu.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here