Kosovo najavilo uvođenje carina od 100 posto i na druge proizvode iz Srbije

Kosovski ministar trgovine i industrije Endrit Šalja predložio je prije nekoliko dana uvođenje carina od 100 posto i na sve proizvode i stranih kompanija koje proizvode u centralnoj Srbiji

122
Rasim Ljajić

Vlada Kosova najavila je uvođenje novih carina od 100 posto na međunarodne brendove koji se proizvode u Srbiji, potvrdio je Rasim Ljajić, srbijanski ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Vođenje dijaloga

“Istina, još je nepotvrđena informacija, ali ako je to tačno, bespredmetno je da vodimo dijalog na ovu temu, jer je loptica isključivo na terenu Brisela i Washingtona. Ako oni ne mogu da natjeraju Prištinu na smanjenje carina, onda ne znam kako misle da dalje posreduju u dijalogu Beograda i Prištine”, rekao je Ljajić srbijanskim medijima.

Strane kompanije

Kosovski ministar trgovine i industrije Endrit Šalja predložio je prije nekoliko dana uvođenje carina od 100 posto i na sve proizvode i stranih kompanija koje proizvode u centralnoj Srbiji.

On je objasnio da se u centralnoj Srbiji proizvodi devet međunarodnih brendova koji bi trebali biti oporezovani isto kao i srbijanski proizvodi.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here